‘Vaccinaties vooral impopulair bij rijken en antroposofen’ kopte het dagblad Trouw op 5 februari 2015. Trouw journalist Jan Kruidhof meldt: ‘Toch vormen reformatorische christenen niet de grootste groep anti-inenters’, dat zijn volgens hem de antroposofen. Het dagblad dat verankerd is in de christelijke levensovertuiging gaf ook al in 2013 de zwarte piet aan de antroposofen: ‘Het vooroordeel kan de wereld uit: reformatorische christenen vormen niet één massief blok tegen kindervaccinatie. Veel eensgezinder daarin zijn de antroposofen’.

Maar het beeld dat dit oproept klopt niet. Misschien is de
vaccinatiegraad onder strenge antroposofen wel lager, maar dat betekent nog
niet dat er meer niet-ingeënte antroposofen zijn dan niet-ingeënte
reformatorische christenen.

Pepijn van Erp vatte noest rekenwerk van een kritische blogger / twitteraar op Kloptdatwel in 2014 samen: ‘met een aantal betere schattingen kom je tot de conclusie dat de niet-ingeënte vrije school leerlingen (antroposofen) slechts 6 tot 14 procent van het totaal niet-ingeënte basisschoolleerlingen uitmaken’.

De verkeerde berichtgeving van Trouw wordt op allerlei plekken klakkeloos overgenomen. Daarom zou het correct (en sportief) zijn dat Trouw de verkeerde berichtgeving duidelijk corrigeert. Via PvE. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Dagblad Trouw wijst antroposofen ten onrechte aan als kampioen anti-vaxxers (opnieuw!) 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.