Een magneet om de brandstofleiding, en hup, je bespaart 5%-10% op je brandstofverbruik. Dat claimt het bedrijf SCS Schneider, de producent van een apparaatje met de naam ‘ecojet’. Het Duitse nieuwsblad ‘Der Spiegel’ onderzocht de ‘ecojet’ en laat wetenschappers uitleggen dat het apparaat niet kan werken. De website ‘anti-ecojet’ doet hetzelfde maar dan een graadje pittiger. De blogger Jörg Reinholz vertelt op zijn Nederlandse blogpagina dat de brandstofbesparingen gemeten werden door bedrijven die verbonden waren aan de producent van de ecojet. Toch waren tal van bedrijven overtuigd van het effect, zo blijkt uit allerlei enthousiaste aanbevelingen. Die zijn o.a. te vinden op de Nederlandse website ‘gasbesparen.com’ die hoort bij het bedrijf Gentec uit Joure dat de magneten aan man brengt, b.v. een versie voor thuisgebruik (€ 288,43). Sinds het artikel in Der Spiegel toont de website van SCS Schneider alleen nog maar een rots in de branding. Ik ben benieuwd hoe lang gasbesparen.com nog in de lucht is. GJvtL.

image

(foto: Tumblr)

Marcus Schneider van SCS Schneider, de producent van de Ecojet.

Steun Kloptdatwel

Der Spiegel ontzenuwt claim dat ecojet leidt tot brandstofbesparing. Ecojet ook in NL te koop. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.