“Celebrity voedings- en gezondheidsadviezen niet serieus nemen” 3

Timothy Caulfield (foto: Wikimedia Commons)

De Canadese gezondheidsexpert Timothy Caulfield denkt dat mensen de gezondheids- en voedingstips van celebrities veel te serieus nemen. Daarover gaat zijn nieuwe boek ‘Is Gwyneth Paltrow Wrong About Everything?’. In het Duitse blad Der Spiegel van deze week geeft Caulfield voorbeelden: Demi Moore zweert bij bloedzuigers, het Israëlische topmodel Bar Refaeli verzorgt haar gezicht met goudpasta, Gwyneth Paltrow is erg gesteld op ontgiftingskuren en Katy Perry staat op haar voedingssupplementen en vitaminen. Dit alles wordt breed uitgemeten in de pers en inspireert velen om het voorbeeld van hun idool na te volgen. ‘Niet doen’ zegt Caulfield, ‘de celebrity-cultuur is een bron van desinformatie en pseudowetenschap en je kunt er veel geld aan kwijtraken. Het is niet meer dan amusement’. Hier een link naar een Engelstalig artikel. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

“Celebrity voedings- en gezondheidsadviezen niet serieus nemen” 4Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.