Dit filmpje herinnert je er aan dat de waarheid vaak als eerste sneuvelt in een oorlog. Russische media verspreidden berichten dat een 10-jarig meisje door een Oekraïense granaatinslag om het leven was gekomen. Een BBC-journalist gaat achter dit nieuws aan. Ze stuit overal op een muur: autoriteiten weigeren om haar in contact te brengen met de ouders van het meisje, het lijkenhuis heeft haar nooit gezien en weet niet waar ze naartoe gebracht zou kunnen zijn, mensen op straat weten ook niets. Totdat ze een collega-journalist spreekt die toegeeft dat het bericht een verzinsel is.

De BBC bracht dit nieuws op haar website. En zoals dit gaat met nieuws dat Moskou niet welgevallig is: direct volgt een hele stroom reacties die de BBC verdacht maken.

Steun Kloptdatwel

BBC: meisje dat in Oekraïne om het leven kwam door granaatinslag "heeft nooit bestaan" 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.