‘Bestaan bijna-doodervaringen?’ Dat is de vraag die filosoof Herman de Regt (Tilburg University) in dit tv-college bij de Universiteit van Nederland behandelt. Onvermijdelijk komt het onderzoek van Pim van Lommel aan de orde:

Dit is natuurlijk maar een vrij beknopte behandeling van het fenomeen BDE. Op de website van Skepsis zijn een flink aantal uitvoerige artikelen over dit onderwerp te vinden. Anesthesioloog Gerald Woerlee bespreekt daar bijvoorbeeld ‘Eindeloos bewustzijn’, het boek van Van Lommel. Maar zie bijvoorbeeld ook de stukken van Rob Nanninga over het onderzoek van Jeffrey Long en zijn bespreking van het boek van Eben Alexander.

Steun Kloptdatwel

Herman de Regt over bijna-doodervaringen en het onderzoek van Pim van Lommel 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.