Net toen je dacht dat het niet gekker kon…. weten samenzwerings-gelovers je toch weer te verrassen.

MG_0151

In Duitsland is een aantal bedrijven overgegaan op het afdrukken van een horizontale streep door de barcodes van hun producten. Volgens een groep van samenzwerings-gelovigen zijn de barcodes een vorm van stralings-antennes en zit het getal ‘666’ erin verborgen. Het scannen van de barcode zou ook negatieve energie bundelen en zo het betreffende product beïnvloeden. Op youtube zijn filmpjes te vinden van mensen die door middel van wichelroedes laten zien welke invloed een barcode heeft op het aura van iemand. De firma Lammsbräu zet al sinds 2013 een streep door de barcode van hun bronwater om het water te ‘ontstoren’. De firma laat, naar aanleiding van een vraag van een klant, weten dat het weinig moeite was om de barcode aan te passen en dat ze daarom ingegaan zijn op deze klantwens. Thee- en kruidenfabrikant Sonnentor zette al sinds 2007 een streep door de barcodes. In 2013 zijn zij er echter mee gestopt na vragen en klachten van klanten. Ook sapfabrikant Voelkel ging overstag nadat klanten geklaagd hadden over de onzinnige streep. Het lijkt vooral iets te zijn voor producten in de reform zaken. Zelf heb ik nog geen voorbeelden in Nederland kunnen vinden.

666

Waar komt deze vreemde overtuiging vandaan? Het blijkt dat het geloof in de negatieve invloed van barcodes niet iets recents is. In 1996 vertaalde het Duitse tijdschrift ‘Raum und Zeit’ al een artikel uit het Amerikaanse tijdschrift ‘Borderland Journal’ over de gevaren van barcodes. De echte oorsprong van het geloof ligt waarschijnlijk in het boek van religieuze onheilsprofeet Mary Steward Relfe genaamd “The New Money System” (1982). Zij zag in die tijd al overal het getal ‘666’ verschijnen (gevalletje ‘confirmation bias’?) en zag hierin het teken dat de antichrist op korte termijn de macht zou grijpen.

Gelukkig zijn er altijd mensen die in oplossingen denken (lees geld willen verdienen aan de angst/goedgelovigheid van mensen). Zo bestaat er een “CodeEx barcode – harmonizer” pen met een energetisch geïnformeerde (?) chip waarmee je de negatieve invloed van barcode kunt neutraliseren door er een streep door te zetten. Deze pen werd tot voor kort voor 17 euro verkocht in een webwinkel.

Laten we hopen dat we in Nederland verschoond blijven van dit soort vreemde praktijken.

Bronnen:
http://www.welt.de/wirtschaft/article156641929/Bizarrer-Streit-ueber-Strichcodes-auf-Lebensmitteln.html
http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/barcode-bedenken-das-kreuz-mit-den-strichen-12133019.html
http://indyvegan.org/entstoerung-der-barcode-verschwoerung/
https://www.psiram.com/ge/index.php/Strichcode-Verschwörung
http://www.av1611.org/666/barcode.html

Steun Kloptdatwel

Duivelse barcodes 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.