De goedgekeurde paper

De goedgekeurde paper

Op 20 oktober 2016 kreeg Christoph Bartneck van de Universiteit van Canterbury in Nieuw Zeeland het verzoek om een paper in te dienen voor een conferentie over kernfysica. Bartneck schrijft op zijn blog dat hij weinig tot geen kennis heeft over kernfysica. Hij had dus geen zin om hierover een paper te schrijven. Maar hij had wel zin om de congresorganisatie te testen. Hij liet de autocomplete functie van iOS een paper schrijven (in zijn blogpost over zijn paper legt hij uit hoe dat in z’n werk gaat). iOS leverde, zoals mag worden verwacht, een nonsensikale tekst. De eerste zinnen van zijn paper met de titel ‘Atomic Energy will have been made available to a single source’ luiden:

‘Atomic Physics and I shall not have the same problem with a separate section for a very long long way. Nuclear weapons will not have to come out the same day after a long time of the year he added the two sides will have the two leaders to take the same way to bring up to their long ways of the same as they will have been a good place for a good time at home the united front and she is a great place for a good time. The atoms of a better universe will have the right for the same as you are the way we shall have to be a great place for a great time to enjoy the day you are a wonderful person to your great time to take the fun and take a great time and enjoy the great day you will be a wonderful time for your parents and kids’.

Bartneck deed er een plaatje uit de Wikipedia bij en stuurde zijn paper in. Die werd een paar uur later geaccepteerd. Bizar.

De congresorganisatie, Omics, is volgens de Wikipedia een organisator van ‘predatory meetings’. ‘Predatory conferences or predatory meetings are meetings set up to appear like legitimate scientific conferences but which are exploitative as they do not provide proper editorial control over presentations and advertising includes claims of involvement of prominent academics who are, in fact, uninvolved, aldus de Wikipedia. Omics doet volgens de Wikipedia ook aan ‘predatory open access publishing’. Ook in Nederland vind je Omics-congressen. Een voorbeeld is dit congres over alternatieve geneeswijzen in Schiphol.

 

Steun Kloptdatwel

Congresorganisatie accepteert flauwekulstuk - geschreven door iOS 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.