De Stichting 11 September geeft ’10 redenen om 9/11 nader te onderzoeken’.  Al deze redenen zijn ofwel evident vals, misleidend of irrelevant voor de vraag of het officiële verhaal over de aanslagen van 11 september 2001 klopt. Hieronder de tiende reden (*) uit de folder:

Leugens en misleidingen van Stichting 11 September - reden 10 1

Op de “Most Wanted”-lijst van de FBI komen alleen de meest gezochte personen te staan tegen wie een formele aanklacht is ingediend. Bin Laden kwam op de lijst in 1999, omdat hij achter de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenya en Tanzania zou zitten en ‘verdacht werd van andere terroristische aanslagen wereldwijd’. Expliciete toevoeging van de aanslagen van 9/11 had gekund, maar had volgens de FBI geen doel gediend.

In eerste instantie ontkende Bin Laden in audio- en videoboodschappen betrokkenheid bij de aanslagen, maar met name in een videoboodschap in 2004 claimt hij duidelijk de verantwoordelijkheid.

(*)  In de flyer is dit de tiende reden, op de website staat deze ná de 10 genummerde redenen en gaat nummer 10 ergens anders over.

Lees bijvoorbeeld:

Naar het overzicht met de 9 andere redenen


Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom en kunnen in de comments hieronder worden gedeeld of via mail aan de redactie.

Steun Kloptdatwel

Leugens en misleidingen van Stichting 11 September - reden 10 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.