De Stichting 11 September geeft ’10 redenen om 9/11 nader te onderzoeken’.  Al deze redenen zijn ofwel evident vals, misleidend of irrelevant voor de vraag of het officiële verhaal over de aanslagen van 11 september 2001 klopt. Hieronder de vijfde reden uit de folder:

Leugens en misleidingen van Stichting 11 September - reden 5 1

De truthers maken er nogal een punt van dat gedurende 2,25 seconden de noordelijke buitenmuur van WTC 7 een vrije val lijkt te maken. Dat kunnen zij niet anders verklaren dan door middel van controlled demolition. NIST geeft er echter een redelijke verklaring voor in hun rapport. WTC 1 en WTC 2 kwamen overigens niet in vrije val naar beneden, maar met iets lagere versnelling.

Dat er vóór 9/11 geen hoge gebouwen met een stalen draagconstructie door brand verwoest werden, klopt. In januari 2017 stortte echter het Plasco gebouw in Teheran op vergelijkbare wijze in na een brand. Die gebeurtenis kun je zien als bevestiging van de mogelijkheid dat dit soort gebouwen door brand compleet kan instorten, maar truthers kiezen er liever voor om te denken dat het bij het Plasco gebouw ook wel om explosieven zal draaien.

Lees bijvoorbeeld:

Naar het overzicht met de 9 andere redenen


Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom en kunnen in de comments hieronder worden gedeeld of via mail aan de redactie.

Steun Kloptdatwel

Leugens en misleidingen van Stichting 11 September - reden 5 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.