De Stichting 11 September geeft ’10 redenen om 9/11 nader te onderzoeken’.  Al deze redenen zijn ofwel evident vals, misleidend of irrelevant voor de vraag of het officiële verhaal over de aanslagen van 11 september 2001 klopt. Hieronder de zesde reden uit de folder:
Leugens en misleidingen van Stichting 11 September - reden 6 1

Larry Silverstein vertelt in 2014 tijdens een voordracht hoe de herbouw van World Trade Center 7 in zijn werk ging. Hierbij verspreekt hij zich als hij de datum van de eerste design meeting met de Port Authority van New York noemt. Silverstein zegt ‘April 2000’ maar voor wie zijn hele speech beluisterd is het duidelijk dat hij de april ná 9/11 bedoelt.

Silverstein wordt door truthers wel vaker verdacht van loslippigheid, waarmee hij zijn betrokkenheid bij een complot zou verraden. Bekender is zijn uitdrukking ‘pull it’ uit een interview waar het ging om het terugtrekken van het team brandweerlieden dat nog bezig was met het bestrijden van branden in WTC7, maar wat door complotdenkers gezien wordt als opdracht om het gebouw neer te halen middels gecontroleerde sloop.

Zie:

Naar het overzicht met de 9 andere redenen


Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom en kunnen in de comments hieronder worden gedeeld of via mail aan de redactie.

Steun Kloptdatwel

Leugens en misleidingen van Stichting 11 September - reden 6 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.