De Stichting 11 September geeft ’10 redenen om 9/11 nader te onderzoeken’.  Al deze redenen zijn ofwel evident vals, misleidend of irrelevant voor de vraag of het officiële verhaal over de aanslagen van 11 september 2001 klopt. Hieronder de achtste reden uit de folder:

Leugens en misleidingen van Stichting 11 september - reden 8 1

De National Commission on Terrorist Attacks Upon the United States, ofwel de 9/11 Commission was een commissie ingesteld door het Congress die als taak kreeg te onderzoeken wat de omstandigheden waren geweest waaronder de aanslagen hadden kunnen plaatsvinden, en hoe het zat met de paraatheid van inlichtingendiensten en de mogelijkheden om zo’n aanslag af te weren.

De voorzitters, Kean en Hamilton, hebben later in een gezamenlijk boek geklaagd dat er te weinig budget was voor de commissie om het werk op tijd af te krijgen, dat er te laat gestart werd en over tegenwerking van officials (die natuurlijk liever niet de schuld van het falen van overheidsinstellingen in de schoenen geschoven kregen). Hamilton heeft wel verklaard het eindresultaat als redelijk succesvol te beschouwen.
Het rappport is zowel geprezen als bekritiseerd, maar de serieuzere kritiek bestrijdt niet de officiële lijn, nl. dat de aanslagen werden gepleegd door 19 terroristen van Al Qaeda.

Lees bijvoorbeeld:

Naar het overzicht met de 9 andere redenen


Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom en kunnen in de comments hieronder worden gedeeld of via mail aan de redactie.

Steun Kloptdatwel

Leugens en misleidingen van Stichting 11 september - reden 8 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.