Kloptdatwel heeft via het partnerprogramma van Bol.com nu een ‘eigen’ shop: De Kloptdatwel Skeptic Shop!
Bol.com maakt het haar partners mogelijk om een speciale webshop te maken met in het assortiment uitsluitend zelfgekozen artikelen. Deze mogelijkheid hebben we aangegrepen en een eerste aanzet is gemaakt. Via twee manieren kunt u bij de shop komen, ten eerste staat hij een smalle versie onderaan de pagina (vanwege technische beperkingen kan hij niet hoger) en ten tweede vindt u een link bovenaan in het menu naar de reguliere, brede versie.
Hoe werkt het?
Wanneer u naar de webshop gaat komt u op een pagina van Bol.com terecht. Linksboven ziet u het Kloptdatwel logo:
De url is: https://winkel.bol.com/winkel/kloptdatwel_skeptic_shop. Wanneer u via deze shop een artikel aanschaft handelt Bol.com het gehele aankoopproces alsmede eventuele nazorg af. Precies zoals u gewend bent wanneer u al ooit een aankoop bij Bol.com heeft gedaan. Het verschil is echter dat Kloptdatwel een klein percentage ontvangt van de omzet die Bol.com maakt. Met iedere aankoop ontvangen wij uw steun!
Zie ook: https://kloptdatwel.nl/over-het-bol-com-partnerprogramma/
Help ons
Wij willen de shop graag vullen met nog meer skeptische boeken. Daarvoor kunnen we uw hulp gebruiken: welke boeken (of andere artikelen) missen we volgens u nog? Mail uw tips naar info@kloptdatwel.nl of schrijf ze hieronder in de comments (deze zullen naar verloop van tijd worden verwijderd wanneer de tip is bekeken).
FVerweven says
Dank, een lang gekoesterde wens gaat in vervulling.
Renate1 says
Wat is dan eigenlijk het verschil met de situatie als ik een product koop nadat ik op de link op deze site heb gekocht? Daar maak ik over het algemeen gebruik van als ik CD’s bij Bol.com bestel. Dan moeten ze natuurlijk ook nog geleverd worden.
Maarten Koller says
Goede vraag: daar zit geen verschil tussen. Het enige is dat we echt een ‘shop’ hebben waarbij de gewenste producten bij elkaar gezet zijn. Dus vandaar: tips welkom! 🙂
Renate1 says
Zoals dit boek?
http://www.bol.com/nl/p/de-logeerkamer/1001004006537508/
Ja, het is een roman, maar het geeft toch wel een aardig kijkje in de keuken van de kwakzalver en de mensen die zich aan hem overgeven.
FVerweven says
Wat een onzin
Auteur: H. de Regt & H. Dooremalen
Co-auteur: Hans Dooremalen
http://www.bol.com/nl/p/wat-een-onzin/1001004006175172/
https://www.youtube.com/results?search_query=wat+een+onzin
AAtsouPier says
De Skeptic Shop geeft een bepaalde “goedkeuring” van KDW aan de voorgestelde boeken.
Ik zie echter in volle glorie het boek van Herman Philipse staan : “Atheïstisch Manifest & De onredelijkheid van religie”. Mijns inziens past dit boek niet op een skeptische site die kritisch en wetenschappelijk pretendeert te zijn. Het eerste deel is een ideologisch pamflet dat niets met filosofie te maken heeft. Het tweede deel hoeft men niet eens te lezen, aangezien op voorhand duidelijk is dat de heer Philipse onder “rede” kennelijk iets verstaat dat alleen voorkomt bij Nieuwe Atheïsten.
Pragmatisch gezien ook niet zo handig, in de ogen van het christelijke deel van de bevolking (een derde deel ongeveer) zou de indruk gevestigd kunnen worden dat KDW een dependance van de Nieuwe Atheïsten is. Ik neem aan dat dat toch niet de bedoeling is.
Wat betreft boeken die interessant zijn voor de doelgroep (= ?), mij schieten allereerst de volgende te binnen :
– Marcel Sarot, “De goddeloosheid van de wetenschap – Theologie, geloof en het gangbare wetenschapsideaal”
Klein maar fijn, over hoe onze voorstelling van de wereld steeds wetenschappelijker werd, over het verschil tussen methodologisch en metafysisch naturalisme, over de relatie wetenschap-religie.
(Hiermee is dan tevens enig zinnig tegenwicht geleverd t.o.v. Herman Philips)
– Floris Cohen, “De herschepping van de wereld – Het ontstaan van de moderne natuurwetenschappen verklaard”
Over hoe na diverse aanzetten vanaf de Oudheid over de hele wereld (China, Arabische wereld) uiteindelijk in het westen de wetenschappelijke revolutie ontstond.
– H. G. Boerenkamp, “Helderziendheid bekeken”. Promotieonderzoek onder Nederlandse paragnosten. Ook digitaal beschikbaar op de site van Skepsis.
NB Op de site van Skepsis staat onder Boeken een uitgebreide Boekenlijst, bijgewerkt tot en met 2010 zo te zien.
JennyJ0 says
Philipse heeft na het Ath. manifest nog een boek geschreven over religie, dat moet dan ook maar in de winkel. Overigens word ik een beetje moe van al dat godgepraat steeds. Wat maakt het nou uit of mensen niet geloven? Als ik dan de titel zie van dat boek van Sarot denk ik meteen: oh nee, niet wéér god. Waarom moet god toch per se overal aan de haren bij gesleept worden, ik begrijp dat niet. Laat hem toch in de kerk.
Hans1263 says
Ik vond het boek van Philipse erg boeiend. Waarom zou dat niet in de lijst mogen? Wat mij betreft mogen er allerlei boeken naast worden gezet met een andere visie. Censuur resp. een codex is toch niet de bedoeling?
JennyJ0 says
Dat bedoel ik niet Hans. Wat ik bedoel is dat gelovigen altijd een rol voor god willen in de wetenschap. Daar zit ik eerlijk gezegd niet op te wachten. Dat boek van Philipse is natuurlijk anders.
Hans1263 says
OK , duidelijk JennyJO!
JennyJ0 says
Van mij mogen alle boeken in de lijst, maar ik heb zelf totaal geen behoefte aan boeken die waarin een plek wordt bedongen of beredeneerd voor god in de wetenschap. Boeken waarin de ontwikkeling van de wetenschap in relatie tot religie wordt uitgelegd vind ik dan weer iets anders. Maar ik merk wel aan mezelf dat ik begin te lijden aan een flinke vorm van godmoeheid. 😉
Hans1263 says
Wetenschap kan volstrekt zonder god of goden
Een beetje normaal en prettig leven, rekening houdend met een ander, voorzover de ander dat ook met jou doet, kan volstrekt zonder god(en).
Een beetje normaal doodgaan kan ook 100% zonder god(en).
Er is nog nooit een betrouwbare aanwijzing opgedoken die het bestaan van een of meer goden aannemelijk maakt.
Dus inderdaad, waarom boeken over de plaats voor god of goden in de wetenschap? Een gepasseerd station.
De ontwikkeling van wetenschap in relatie tot religie laat me koud. De religieuze sprookjes hebben de wetenschap in de afgelopen eeuwen vooral belemmerd terwijl ze weinig tot niets niets positiefs aan de beschaving hebben toegevoegd.
Renate1 says
Exact Scheikunde tweedehands voor 3000 euro? Wordt het geleverd met een goudklompje?
Hans1263 says
Echte kennis is nu eenmaal onbetaalbaar.
Misschien wordt het boek geleverd samen met een flesje Aurum D60?
Als daar Corneliaanse nanodeeltjes in zitten, is dat de prijs ten volle waard, natuurlijk.
Renate1 says
Zou ik m’n oude scheikunde boeken van school ook voor die prijs kunnen verkopen?
Hans1263 says
Kijk dan eerst wel even of Avogadro erin voorkomt!
Renate1 says
Jawel en ik kan me ook nog herinneren dat er niets over homeopathie in stond.
Hans1263 says
Tja, dan is het natuurlijk een hopeloos bevooroordeeld werkje dat de honderden positieve Corneliaanse onderzoeken en statistieken negeert. Ik moet je teleurstellen: het is niets waard.