McDonalds hamburgers rotten niet? 1

Boinic Hamburger lives!

J. Kenji Lopez-Alt heeft onderzoek gedaan naar de mythe of de hamburgers van McDonalds niet wegrotten zoals ‘normaal’ voedsel dat zou doen.

Aardig voorbeeld is bijvoorbeeld deze 1 jaar oude happy meal die er nog steeds hetzelfde uitziet. (Foute) conclusies zoals deze zijn dan ook snel getrokken:

Food is broken down into it’s essential nutrients in our bodies and turned into fuel. Our children grow strong bodies, when they eat real food. Flies ignore a Happy Meal and microbes don’t decompose it, then your child’s body can’t properly metabolize it either. Now you know why it’s called “junk food.”

En zo zijn er gemakkelijk voorbeelden van verkeerde conclusies te vinden op internet, NaturalNews heeft een goede, Diet-Blog ook en een beroemde is de onderstaande video:

Maar hoe zit het nu echt? Science to the rescue! De wetenschappelijke methode helpt ons weer:

Na alle ideeen die er over het niet-rotten bekend zijn op een rijtje gezet te hebben, evenals wat we weten over waarom iets rot, kunnen we een test verzinnen die controleert voor al die ideeen. Is het bijvoorbeeld dat McDonalds hamburgers speciaal bewerkt zijn? Nou dan halen we een McDonalds hamburger én we maken er zelf een met vlees van de slager op de hoek. Zou het kunnen dat het vanwege vocht is? (Vocht is nodig omdat bacterieen en schimmels anders niet kunnen groeien). Dan nemen we toch wat hamburgers en slaan een aantal op in een vochtige omgeving én een aantal op een droge plek op. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan ervoor testen. Kost tijd en moeite maar dan heb je ook wat: bewijs!

Lees het hele verhaal en de reden waarom ze inderdaad niet rotten hier.

Steun Kloptdatwel

McDonalds hamburgers rotten niet? 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.