Het Skepsis-congres 2010 was wat ons betreft een duidelijk succes. Na een kleine vertraging begon de dag met Luc Bonneux. Na zijn presentatie sprak Jan Willem Nienhuys waarna de pauze volgde. Stef Aupers nam daarna de honneurs waar en de dag eindigde met de presentatie van Jan-Willem van Prooijen.

Tussendoor kwamen er enkele humoristische filmpjes voorbij die al eerder op kloptdatwel.nl werden gezet. Hieronder vindt u ze nogmaals.

Tijdens de lunchpauze was er gelegenheid om de ‘markt’ te bezoeken. Hier hadden de Skepsis werkgroepen hun stand met informatie, enkele artikelen uit de Skepter en van kloptdatwel.nl en kon men interesse tonen voor deelname aan de werkgroepen. Ook kon men hier recente Skepters kopen en oude Skepters gratis meenemen. Er werden Skeptische Notities verkocht, de Skepter op cd-rom en onze vrienden van Skepp hadden hun standje daar ook met verkoop van boeken en hun blad Wonder is gheen wonder.

Ons plan was geweest om tijdens de pauze de Bullshit aflevering over complottheorieën te vertonen maar dit kon wegens een technisch probleem niet doorgaan. Hieronder vindt u alsnog de aflevering in drie delen.

De komende dagen willen we van iedere lezing een verslag online plaatsen. Daar zullen we de powerpointpresentaties van de respectievelijke sprekers aan toevoegen.

De vertraging aan het begin had te maken met de camera, die moest nog gereed gemaakt worden en daar was de (ietwat trage) computer voor nodig. Aangezien we vervolgens opnamen konden maken van de presentaties hoop ik dat het wachten het waard was. Vanwege de noodzakelijke video-editing zal het wat langer duren, maar ook deze zullen online worden gezet. U komt ze vanzelf tegen, hier op kloptdatwel.nl. Houd ons dus in de gaten!

Overigens zijn er enkele opmerkingen gemaakt over het geluid wat te hard (de eerste sprekers) dan wel te zacht (de filmpjes) stond. Onze excuses hiervoor. Volgend jaar zullen we proberen te zorgen dat dit (sneller) aangepast wordt. Nu mochten we niet zelf aan de geluidsinstallatie zitten. Hoe de verlichting te regelen viel werd pas later ontdekt. De noodzaak om deze aan te passen werd ons overigens ook (te) laat duidelijk: vanuit de positie die ondergetekende innam waren de filmpjes goed zichtbaar.

Gelukkig kunt u ze hier nogmaals bekijken:

https://youtube.com/watch?v=uoZ71sj3Kn0

https://youtube.com/watch?v=QyInKT95eG0

Bullshit aflevering over complottheorieën:

Penn and Teller Bullshit Conspiracy Theories 1/3


Penn and Teller Bullshit Conspiracy Theories 2/3

Penn and Teller Bullshit Conspiracy Theories 3/3

Steun Kloptdatwel

Skepsiscongres 2010: geslaagd! 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.