Kwak-kwak-kwakzalverij ontmaskerd met de Quackometer. 1

Een deskundig panel beoordeelt de opgegeven site.

Deze sympathieke site doet een dappere poging om het ontmaskeren van kwakzalvers te automatiseren. Andy Lewis, de maker van de tool, constateerde dat veel dubieuze sites waar zelfbenoemde goeroes dé oplossing bieden tegen depressie, zweetvoeten of het vrijgezellenbestaan dezelfde termen gebruiken, zoals holistisch, energetisch en magnetisme. Op basis daarvan ontwikkelde hij een algoritme dat probeert de kwakzalvers en de wetenschappelijk verantwoorde sites uit elkaar te houden door te kijken naar de manier waarop die termen gebruikt worden. Ook controleert het algoritme of de site probeert om je spullen aan te smeren.

De site werkt simpel genoeg: voer de naam van een persoon in of de URL van een website. Als de Quackometer onraad ruikt, krijg je netjes een waarschuwing, compleet met schattige eendjes. Wat wil een mens nog meer…

Steun Kloptdatwel

Kwak-kwak-kwakzalverij ontmaskerd met de Quackometer. 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.