Afgelopen woensdag was het trieste bericht op nu.nl te lezen dat er een kat was overleden na een soort mislukte handoplegging. Dit zou gebeurt zijn via de Orkisol methode. De handoplegging had moeten helpen tegen een gezwel, maar helaas was de kat na enkele maanden overleden. Gelukkig krijg je zes maanden garantie bij de Orkisoltherapeuten. Toch moest daar uiteindelijk de rechter aan te pas komen. De therapeut wilde de 16.200 euro(!) voor de behandeling blijkbaar niet teruggeven.

Maar wat is nou weer de Orkisol methode?

Samenvatting:
Orkisol blijkt makkelijk te zijn, je legt enkele uren je hand ergens op, en daarna houdt je hem op voor de duizenden euro’s die je krijgt voor alle Orkisol-pakketten die je hebt verkocht. Als behandelaar mail je wat heen en weer met het Deense thuisfront, alwaar ze de behandelplannen voor je cliënten schrijven. Deze behandelplannen blijken vervolgens zo onbelangrijk dat je het niet nodig vindt om ze mee te nemen of verder toe te lichten tijdens een rechtszaak. Ook worden geheel op afstand ‘lijnen met elkaar verbonden’. Even wachten tot je een mailtje krijgt dat alle verkochten pakketten ‘connected’ zijn en dan begint het allemaal. (Nee ik heb ook geen idee wat dan, maar je garantieperiode gaat dan wel in, dus ik neem aan dat er wat begint).

En als je cliënt klaagt dat het allemaal niet werkt zeg je simpelweg dat het nog even tijd nodig heeft. Hoeveel tijd? Even mailen met Denemarken voor de exacte datum natuurlijk.

Ook de rechtbank blijft in het duister tasten naar wat de methode precies is. Hun conclusie: kwakzalverij. Ik denk dat ik me daar maar bij aansluit.

Orkisol: kat krijgt lijntje met boven 1

Zou dat nou moeilijk zijn, die lijntjes verbinden?

———————————————————-

Omdat het anders zo’n lang verhaal werd heb ik maar een samenvatting geschreven. Voor de geïnteresseerden hieronder een langer stuk:

Ik las er in het nu.nl bericht voor het eerst over en bezocht de website www.orkisol.com maar eens. Daar werd ik niet veel wijzer:

ORKISOL is oplossingen – zonder gepraat.
ORKISOL is een uniek product: in de vorm van een eens-en-voor-altijd behandeling voor mensen en paarden.

Behandeling met ORKISOL-pakketten is een individuele behandeling op hoog niveau zoals: verandering van gedragspatronen, familie- en partnerrelaties, personeelsontwikkeling, sportprestaties, lichamelijke gebreken, verandering van levensstijl, enz.

Door behandeling met ORKISOL-pakketten verwijderen wij uw negatieve gevoelens en worden uw positieve gevoelens geïntegreerd.

Gewoonlijk wordt met de negatieve gevoelens gewerkt – wij verwijderen ze en integreren de positieve gevoelens.

Wij gaan tegen de natuurwet in waar negatief en positief bij elkaar horen. Wij verbinden positief met positief.

Orkisol: kat krijgt lijntje met boven 2

Het werken met negatieve gevoelens kan zo worden weergegeven

Orkisol: kat krijgt lijntje met boven 3

Na een behandeling met ORKISOL-pakketten ziet de ontwikkeling er zo uit

Productoverzicht:
ORKISOL Firmapakket – ORKISOL Succespakket – ORKISOL Sportpakket – ORKISOL Orgaanpakket – ORKISOL Verbindingspakket – ORKISOL Levensstijlpakket – ORKISOL Voedingspakket – ORKISOL Leerpakket – ORKISOL Ogenpakket – ORKISOL Positief Slankpakket – ORKISOL Paardenpakket

De behandeling zal bestaan uit een combinatie van ORKISOL-pakketten, waarbij elk ORKISOL-pakket individueel voor u wordt samengesteld.

Orkisol komt oorspronkelijk uit Denemarken en ik heb onze Deense skeptische vrienden gevraagd om meer uitleg over deze methode. Helaas heb ik nog geen reactie gehad, dus ben ik de rechtszaak maar gaan doorspitten, en daar werden ze ook niet veel wijzer. We gaan er even chronologisch doorheen.

Een van de eerste dingen die we kunnen lezen is dat de huidige situatie van de eigenaresse (cliënt) en haar verwachtingen:

Fysieke/psychische situatie op dit moment:
– fysiek – rugklachten/nek, metalen belasting (kan niet ontgiften)
– allergieën: bijen + muggen, voedingssupplementen, giftige stoffen (geopalische belasting, toxische stoffen, elektrosmog, metaalbelasting)
– depressief
– eetverslaving
– geheugenstoornis, concentratiestoornis, spataderen, ogen, oren
– geen galblaas/amandelen meer.
(…)
Verwachting binnen drie maanden na de behandeling:
– vrij van rugpijn, gewrichten, spieren
– kunnen slapen
– naar toilet kunnen
– vrij van allergieën
– niet meer depressief
– geen honger (ziekelijk)
– weer studie kunnen beginnen/ opnemen
– energie hebben.

En over de kat:

Nu: heeft een bult/gezwel op haar linkerachterpoot. Heeft er erg veel last van. Kan niet goed lopen. Als ze loopt doet ze dat op drie pootjes. Ligt veel in haar mandje. Eet slecht. Krijgt speciaal vlees met heel weinig koolhydraten maar dat vindt ze niet lekker. Ziet eruit alsof ze zich echt niet prettig voelt.” En onder het kopje verwachtingen: “Dat het gezwel stopt. Dat ze pijnvrij is. Dat ze weer goed kan lopen. En dat ze nog een aantal mooie fijne jaren heeft.”

Het volgende wat relevant is zijn de garantievoorwaarden:

The client can choose to have the treatment reversed and his/her payment refunded. The reversal means that the positive feelings will be removed and the negative feelings will be integrated.

Dus niet goed, positieve gevoelens verwijderd!? En je krijgt ook je negatieve gevoelens weer geïntegreerd…

De bedragen waren niet onaanzienlijk:

Het factuurbedrag voor client bedroeg in totaal EUR 13.500,00, inclusief BTW, en is als volgt gespecificeerd:
ORKISOL Sportpakket 6.480,-
ORKISOL Voedingpakket 2.025,-
ORKISOL Lifestylepakket 2.025,-
ORKISOL Positief Slank Pakket 1.620,-
ORKISOL Leerpakket 1.350,-

Het factuurbedrag voor de kat bedraagt EUR 2.700,00, inclusief BTW, en is als volgt gespecificeerd (zonder dat wordt vermeld wat de prijs van ieder pakket afzonderlijk is):
ORKISOL Succespakket
ORKISOL Organenpakket
ORKISOL Verbindingspakket
ORKISOL Voedingpakket

Het totaalbedrag werd 14 augustus voldaan. 28 november moest cliënt de kat helaas laten inslapen.

De cliënt vertelt dat de behandeling eigenlijk een wassen neus is: de behandelaar wil doen geloven dat de Orkisollers in Denemarken de behandelplannen konden schrijven voor cliënt, zonder haar ooit ontmoet of gezien te hebben. Deze behandelplannen worden niet overgelegd of toegelicht. Daarnaast zijn de voorgeschreven pakketten niet iets fysieks zoals medicijnen.

De rechtbank heeft al met al geen enkel inzicht kunnen verkrijgen in de aard en methode van de beweerdelijke ‘behandeling’ en evenmin in de rolverdeling tussen behandelaar in NL en de Orkisollers in Denemarken (red.). Wat laatstgenoemde aangaat, tast de rechtbank volledig in het duister wat het ‘samenstellen van de Orkisol-pakketten’, het schrijven van de ‘werkplannen’ en het ‘verbinden van de lijnen met elkaar‘ behelst. De mails van de Orkisollers in Denemarken waar behandelaar in NL dienaangaande naar verwijst – zoals die van 28 augustus 2008 met het bericht dat de pakketten zijn ‘geconnect’ (wat dat ook moge inhouden), vanaf welke datum de garantie-termijn klaarblijkelijk is gaan lopen – zijn geen van alle in het geding gebracht.

Achteraf gezien vindt cliënt dat een enkele uren durende handoplegging wel erg gemakkelijk geld verdienen was:

Ten aanzien van behandelaar rept client (…) over een handoplegging van een paar uur, om daar in haar conclusie (…) aan toe te voegen dat die ‘behandeling’, zeker gelet op het betaalde bedrag, zijdens behandelaar een uitermate geringe inspanning vergde.

De rechtbank hoeven we in elk geval niets meer uit te leggen:

Het gaat hier aldus naar het oordeel van de rechtbank om handelen dan wel verlenen van raad en bijstand in relatie tot de gezondheidstoestand van mens en dier dat niet gefundeerd is op logische dan wel empirisch houdbare hypothesen en theorieën, dat actief onder het publiek wordt verspreid, zonder dat toetsing op effectiviteit en veiligheid heeft plaats gevonden; vergelijk de wijze waarop kwakzalverij pleegt te worden gedefinieerd.

De eeuwenoude kwakzalverstruc wordt ook hier weer gebruikt, als het niet werkt, dan “heeft het nog even tijd nodig”. In dit geval krijgt de behandelaar vanuit Denemarken een email dat de tijd ook verstreken is.

Cliënt in een aantal telefoongesprekken in september en oktober 2008 heeft aangegeven dat zij nog geen verbetering bemerkte en dat behandelaar haar dan uitlegde dat zij “de pakketten de tijd moest geven om hun werk te doen en op hun plaats te vallen” (hetgeen, zo voert behandelaar aan, volgens een mail vanuit Denemarken daadwerkelijk op 28 november 2008 het geval zou zijn geweest).

Conclusie: we hebben er weer een onzin methode bij: de Orkisolmethode.

Steun Kloptdatwel

Orkisol: kat krijgt lijntje met boven 4Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.