Vandaag en morgen twee voorbeelden van video’s met enorme claims die op het internet worden gezet. Vandaag: iemand claimt dat hij misschien wel de geheimzinnige onheilsplaneet Niburu heeft vastgelegd. Morgen gaat het over een video waarop een vliegende Nazi-UFO te zien is.

De onderstaande video is van een amateur fotograaf (nouja amateur, zijn camera is anders wel 2000 dollar waard!) die zin had om de zon te fotograferen. Vervolgens begon hij de foto’s te bewerken en bedacht dat hij toch echt iets bijzonders te pakken had. En dan maak je er een video van met de vraag om hem viral te maken. Sommige mensen helpen hem, vermoedelijk in de veronderstellingen dat het om Nibiru zou gaan. Niburu is de vermeende onheilsplaneet die, misschien wel in 2012, met de aarde zal botsen (of misschien ook wel vlak langs ons zal vliegen). Sterrenkundigen hebben echter nooit ergens een spoor van Niburu gevonden.

Het is toch wel gek deze amateur fotograaf blijkbaar de enige is die iets heeft gemerkt. De zon is een object dat door massa’s amateur- en professionele astronomen graag bekeken wordt. Als er daadwerkelijk een object in de buurt van de zon te zien zou zijn (en blijkbaar ook nog eens gigantisch groot) dan zou dat toch wel door iemand zijn opgemerkt?

En ik ben geen expert op het gebied van fotobewerking, dus wie zegt me dat het programma dat hij gebruikt de juiste bewerking is om objecten te kunnen zien die zo dichtbij de zon staan? En waarom is de fotograaf zo overtuigd ‘this is not a lensflare’? Hoe weet hij dat nou zo zeker? Heeft hij alles gedaan om lensflare uit te sluiten dan? Dat de objecten zich bevinden tegenover het ‘kommetje’ wat je wel vaker hebt bij lensflares, vind ik nogal typerend.

Misschien had hij deze simpele lensflare test even moeten doen. Dan had hij in elk geval echt kunnen zeggen of het wel of geen lensflare was.

Nibiru gespot! Of is er weer een simpele verklaring? 1

Stukje uit de video

Nibiru gespot! Of is er weer een simpele verklaring? 2

Stukje uit de video

Steun Kloptdatwel

Nibiru gespot! Of is er weer een simpele verklaring? 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.