Het aanstaande Skepsis congres gaat over de werking van onze hersens. Soms wordt informatie zodanig verwerkt dat het tot vreemde resultaten leidt. Visuele illusies zijn daar een goed voorbeeld van.

In het filmpje hieronder kun je een heel vreemde illusie zien. Normaal uitziende meisjes krijgen ineens afschuwelijk verwrongen gezichten. Bekijk het filmpje twee keer: de eerste keer kijk je naar het kruisje, en de tweede keer kijk je naar de gezichten. Je gelooft je eigen ogen niet.

Niet iedereen schijnt overigens de illusie te kunnen zien. De skepticus Richard Wiseman klaagt op zijn website dat het hem niet lukt.

Via bad astronomy blog

Steun Kloptdatwel

Leuke gezichten worden super-lelijk 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.