Premier Poetin valt door de mand 1

Poetin toont trots zijn “ontdekking” (bron: http://vragi-naroda.net/)

Een goede politicus besteedt zorgvuldig aandacht aan het opbouwen en onderhouden van zijn imago. Soms kun je afvragen of gecreëerde beeld wel klopt. En soms valt een politicus door de mand.

Begin augustus verschenen beelden van een trotse premier Poetin die bij een duik in de Zwarte Zee twee antieke Griekse vazen vindt, daterend van ver voor het begin van onze jaartelling. De vermeende vondst leidde al snel tot twijfel bij deskundigen. Enkele dagen geleden werd duidelijk dat Poetin een toneelstukje had opgevoerd. De vazen waren er voor hem neergelegd. Dat onthulde de woordvoerder van Poetin, Dimitri Peskov:

‘Poetin heeft de vazen niet zelf gevonden. Het is overduidelijk dat die vazen eerder zijn gevonden en voor hem speciaal zijn teruggelegd. Dit is toch een normale gang van zaken?’

De onthulling van de woordvoerder is erg ongebruikelijk en ik ben benieuwd naar de redenen die Peskov had voor de bekentenis.

Poetin probeert regelmatig in het nieuws te komen als stoere vent die knappe dingen doet. Zo liet hij zich eerder portretteren als sportvisser en worstelaar.

Bekijk hieronder het bericht dat de Washington Post aan de misstap van Poetin wijdde. Wie hieronder geen scherm ziet, kan hier klikken.

Foto voorzijde: wikimedia commons, www.kremlin.ru/eng/text/images/141341.shtml

Steun Kloptdatwel

Premier Poetin valt door de mand 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.