Volgens  internationaal gecertificeerd ABH Hypnotherapeut Michel Lejeune is eigenlijk alles mogelijk met hypnose. Op zijn website Trancewerk.nl biedt hij talloze professionele hypnosedownloads aan om bijvoorbeeld van je vliegangst af te komen, een geldmagneet te worden, met je gehele brein te leren denken, maar ook voor allerlei zaken waarbij je fysiek heel concreet verandert. Zo zijn er mp3-tjes om je haar te ontkrullen, een mooie gave huid te krijgen of je oogkleur te veranderen. Wat? Ja, dat beweert deze meneer allemaal zonder blikken of blozen (daar heeft ie ook een hypnosegeluidsbestandje voor).

Ben je de kleur van je ogen zat? Probeer hypnose!? 1

Volgens Michel Lejeune kun je met hypnose de kleur van je ogen kiezen.

Het hoeft ons nauwelijks te verbazen dat de claims op de website op geen enkele manier aannemelijk worden gemaakt. Je oogkleur kan wel een beetje veranderen, maar vanaf een jaar of drie ligt die eigenlijk wel vast. Zonlicht kan nog wel wat (tijdelijke) invloed hebben en er zijn vast ook wel chemicaliën die van invloed kunnen zijn. Maar door hypnose je oogkleur veranderen in elke kleur die je maar wilt? Paars bijvoorbeeld? Het is volstrekte kolder!
Maar wat zouden we ons druk maken over dit soort onbenullige claims? Nou, als je even verder kijkt op zijn site om te zien wat er nog meer te koop is, kom je zaken tegen die mogelijk zeer gevaarlijk kunnen zijn. Zo kun je ook voor € 29,99 een bestand kopen dat zou helpen bij diabetes type 1 en 2. Op de Wereld Diabetesdag van 14 november jl., bood Lejeune dit zelfs gratis aan.
Op Skepp.be staat een artikel (overgenomen van Het Belang van Limburg) waarin beschreven staat dat Lejeune eerst niet eens het fatsoen had opgebracht om de opmerking ‘je diabetesconditie (voorlopig) door de arts te laten controleren totdat vastgesteld is dat je medicijnen kunt minderen of stoppen.’ onderaan toe te voegen. “Moet dat vermeld worden? Dat is kwestie van gezond verstand”, zei Lejeune in eerste instantie. Later plaatste hij die waarschuwing toch maar.
Bij de meeste andere kwalen die Lejeune claimt te kunnen behandelen zal het kopen en beluisteren van de mp3-tjes waarschijnlijk niet direct zulke ernstige consequenties kunnen hebben als bij diabetes. Maar ook het idee dat je van je allergieën af kunt komen door deze hypnose sessies, kan mogelijk gevaarlijk zijn. Het lijkt me bijvoorbeeld niet zo verstandig om als je heel allergisch bent voor pinda’s, noten of insectensteken de adrenaline injectie maar thuis te laten na het luisteren naar deze onzintherapie.
“De beloftes die deze man maakt zijn schandalig en zelfs gevaarlijk”, vindt Willem Betz van SKEPP. Dat lijkt mij ook. Michel Lejeune heeft waarschijnlijk zelf veel te vaak naar zijn hypnose sessies met de titel Word een klets expert geluisterd.

Ben je de kleur van je ogen zat? Probeer hypnose!? 2

Overigens lijkt het er sterk op dat Michel Lejeune niet de echte naam is van deze meneer: op het weblog Sargasso werd voor de verkiezingen al opgemerkt dat zijn zaakje gehuisvest is op hetzelfde adres als dat van Tabitha Wasbauer, de nummer 4 van de SOPN-kandidatenlijst. Maurice Wasbauer is haar echtgenoot, nummer 13 op de kandidatenlijst,  en samen zaten ze in het bestuur van SOPN. Als je even met Google zoekt op afbeeldingen met zoekterm  ‘Maurice Wasbauer’ kom je het hoofd van hierboven weer een paar keer tegen. Voornamelijk als reageerder op sites die je vertellen hoe je snel geld kunt verdienen …

 

Steun Kloptdatwel

Ben je de kleur van je ogen zat? Probeer hypnose!? 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.