Een expert op het gebied van Feng Shui, Zheng Guoqiang, was gevraagd om op de begraafplaats van Zhaoqing, in de Guangdong provincie van China, een mooie plek uit te zoeken als laatste rustplaats voor ene meneer De Meng. Net toen Zheng een plek had aangewezen die gezien de aanwezige vibraties perfect aanvoelde voor de begrafenis, werden hijzelf, twee familieleden van meneer De Meng, een Taoist en drie medewerkers van de begraafplaats, bedolven onder een modderstroom. Een vriend van Zheng, metafysicus Lee Chengze, begrijpt er niets van waarom hij juist op die zondag naar de begraafplaat was gegaan, die voelde namelijk al erg slecht.

James Randi deelt een bericht op zijn Facebook-pagina

James Randi deelt een bericht op zijn Facebook-pagina

Via de Facebook-pagina van James Randi werd een bericht van deze strekking vandaag gedeeld. De link verwijst naar een artikel in Metro en daarin staat een verkapte verwijzing naar de echte bron van het verhaal, TomoNews. TomoNews is een Engelstalig website van een Taiwanese animatiestudio en levert animaties als illustratie bij het nieuws:

Each day, TomoNews will publish up to 20 animated news stories, covering US and world events. These stories will tackle breaking news, combining animation with video footage to help viewers visualize and quickly understand headline events as they unfold.  In addition, TomoNews will animate the most talked-about WTF stories on the internet. The craziest, weirdest, most unexpected stories will get an additional twist with our animations and snarky personality. And finally, TomoNews will continue animating satire, bringing to viewers the unique brand of humor for which the Taiwanese Animators are known.

Het ‘nieuwsitem’ dat ze bij deze tragedie maakten, is snel gevonden:

Een goed verhaal moet je eigenlijk niet dood checken, zeker niet als het op 1 april wordt gepubliceerd. Of is het toch waar? Op een Chinese website die van Zheng lijkt te zijn, staat een nieuwsberichtje (van 2 april) dat Google Translate als volgt vertaald:

Zheng Guoqiang leraar ongeval tragische dood, rouwen Zheng, all the way! Een herdenking zal later worden gehouden in Shenzhen, tot nader order

 

Steun Kloptdatwel

Feng Shui meester wijst goede plaats voor graf aan en wordt bedolven door modderstroom 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.