We won’t get an official report that is halfway reliable

Dat zegt de Amsterdamse emeritus hoogleraar Karel van Wolferen over het officiële onderzoek dat Nederland uitvoert over rampvlucht MH17 in een uitzending van Russia Today (kijk vanaf minuut 9:00). Van Wolferen trekt de integriteit van het Nederlandse onderzoek zonder bewijs in twijfel. De afspraak die de aan het onderzoek deelnemende landen zouden hebben gemaakt om onwelgevallige informatie onder de pet te houden vindt Van Wolferen voldoende bewijs. Rusland zou voorbaat schuldig zijn verklaard. Is dat de reden dat er onvoldoende onderzoek is naar Oekraïense straaljagers die het Maleisische vliegtuig zouden hebben neergeschoten, vraagt Van Wolferen.

Met ‘voze geruchten en verdachtmakingen’ probeert Rusland volgens NRC-journalist Raymond van den Boogaard twijfel te zaaien over de oorzaak van de ramp met vlucht MH17. Zo kan Rusland straks alle kanten op met het MH17-onderzoeksrapport.

Niet alleen Van Wolferen, ook de Nederlander Joost Niemöller levert zijn bijdrage aan deze strategie aldus Van den Boogaard. Op zijn blog en in zijn boek De Doofpotdeal verwijt Niemöller de Nederlandse onderzoekers dat zij Rusland bij voorbaat schuldig verklaren. Bewijzen levert Niemöller daarvoor niet. Wel plenty verdachtmakingen en geruchten. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

We won’t get an official report that is halfway reliable 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.