Op 28 december 2014 is Michio Kushi op 88-jarige leeftijd overleden aan alvleesklierkanker. Kushi prees in boeken, lezingen en via het door hem opgerichte ‘Kushi-instituut’ een macrobiotisch dieet aan tegen allerlei kwalen, waaronder kanker. Er is nooit bewijs gevonden dat het dieet iets doet tegen kanker. De Nederlandse politicus Roel van Duin beschrijft in 1998 indringend hoe zijn vrouw overleed aan kanker nadat zij genezing had gezocht met een macrobiotisch dieet met hulp van het Nederlandse Kushi-instituut. Het is opmerkelijk dat niet alleen Michio Kushi zelf aan kanker is overleden, maar ook zijn vrouw en één van zijn kinderen. Via NYT.

Michio Kushi

Michio Kushi (foto: Wikipedia)

Steun Kloptdatwel

Kwakzalver Michio Kushi (macrobiotisch dieet tegen kanker) overleden aan kanker. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.