Dr. Oz ligt niet alleen onder vuur vanwege dubieuze supplementen. Hierover schreef Pepijn van Erp op KDW. Onlangs heeft ook het Engelse top-tijdschrift British Medical Journal zijn pijlen gericht op Dr. Mehmet Oz. Het tijdschrift heeft de medische adviezen onder de loep genomen die dr. Oz geeft in zijn TV-show. De dokter is ook regelmatig te zien op de Nederlandse TV, o.a. bij RTL8. 

UIt het onderzoek van BMJ blijkt dat dr. Oz per aflevering gemiddeld 12 gezondheidsadviezen geeft. Uit het onderzoek blijkt verder dat daar veel onzin bij zit. ‘Believable or somewhat believable evidence supported 33% of the recommendations on The Dr Oz Show’ schrijft BMJ. 15% van de adviezen van dr. Oz waren in strijd met wetenschappelijke inzichten en in 39% van de gevallen ontbrak bewijs voor een advies van Dr. Oz. BMJ stelt verder (enigszins onderkoeld) vragen bij de integriteit van de televisie-dokter: ‘Potential conflicts of interest are rarely addressed’. BMJ concludeert: ‘The public should be skeptical about recommendations made on medical talk shows’. GJvtL.

image

Dr. Mehmet Oz.