Vanavond mag Richard Gage bij Studium Generale van de TU Delft zijn complottheorieën over de aanslag op het World Trade Center in 2001 komen vertellen. Eerder deze week is op Kloptdatwel? al aangekaart waarom dat eigenlijk niet zo’n goed idee is: Feestje voor complotdenkers bij Studium Generale TU Delft. Wie vanavond de lezing bekijkt, kan hier in de commentaarsectie daarover meepraten.

StudiumGeneraleTUDelft911Complot600x300

Een belangrijk bezwaar tegen de lezing is dat de directeur van Studium Generale, Coen “UFO’s bestaan gewoon” Vermeeren er niet voor gezorgd heeft om voor serieus tegenwicht te zorgen. In de aankondiging wordt gesproken over een panel met studenten en stafleden van de TU, maar er worden er geen met naam genoemd. De complottheorieën rond 9/11 zijn inmiddels ook zo uitgebreid, dat van een wetenschapper met een normale baan aan de TU Delft eigenlijk ook niet verwacht kan worden dat die ze allemaal kent, met de weerlegging erbij. Gage, die full time hiermee bezig is, zal daardoor vermoedelijk makkelijk overeind blijven. Zie ook het artikel uit het universiteitsblad Delta dat precies dit punt aansnijdt.

De belangstelling voor de lezing is blijkbaar zo groot dat die ook live gestreamd zal worden. Hieronder in de commentaren is er de mogelijkheid om ook live mee te praten over de lezing die om 20.00 uur begint.

Aangepast 17-4-2015
Link naar de weergave bij Studium Generale deze werkt nog wel, maar geeft niet meer het presentatiescherm van Gage weer. Op YouTube staat intussen een volledige versie:

 

Sterke concrete vragen die je zou willen stellen aan Gage, kunnen we hier in de tekst verzamelen, wellicht worden die door mensen in de zaal ook opgepikt. De aandacht vestigen op dit live commentaar via social media stellen we natuurlijk op prijs!

(tip voor wie niet zo bekend is met Disqus: zet de sortering op ‘Sorteren op nieuwste’ dan verschijnen de nieuwste reacties telkens bovenaan.)

 

Addendum tijdens stream:

Bekijk dit twitteraccount van dhr. Hartmann, docent aan TU Delft. Live weerwoord op de complottheorieen: https://twitter.com/daphartmann

Steun Kloptdatwel

Vanaf de zijlijn: praat mee over de lezing van '9/11 truther' Richard Gage aan de TU Delft 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.