Coen Vermeeren, het hoofd van Studium Generale in Delft, werd voorafgaand aan de door hem georganiseerde lezing van complotdenker Richard Gage aan de tand gevoeld in het Radio 1 programma ‘dit is de dag’. Vermeeren zei herhaaldelijk dat Richard Gage ‘niets anders doet dan vragen stellen over de oorzaak van het instorten van de WTC-torens – hij steekt naar niemand de vinger uit’. Dat is een duidelijk geval van jokken. Coen Vermeeren weet heel goed dat Richard Gage juist niet alleen maar vragen stelt. Gage vertelt aan iedereen die het horen wil dat de Amerikaanse overheid de WTC-torens gecontroleerd met explosieven heeft laten instorten. Deze bizarre complottheorie ontvouwde hij ook gisteren tijdens zijn lezing aan de Universiteit Delft waar Coen Vermeeren aan Gage een kritiekloos podium bood. Tegengeluid was niet aanwezig. Beluister het interview met Vermeeren via deze link. Een kort verslag van de lezing vind je op Omroep West en bij EenVandaag.