Oproep: geef suggesties voor een top-10 van lezingen die Studium Generale Delft zeker niet mag vergeten! 1

Coen Vermeeren

Dit is een oproep aan de lezers van Kloptdatwel om suggesties aan te leveren voor onderwerpen van lezingen die Studium Generale in Delft zeker niet mag vergeten. Geef je suggestie in de comment sectie van dit bericht. Het is de bedoeling om uit de suggesties een humoristische top-10 van onderwerpen samen te stellen die we kunnen aanbieden aan Coen Vermeeren, de directeur van Studium Generale in Delft en aan zijn bazen, het College van Bestuur van de Universiteit in Delft. Je kunt misschien inspiratie ontlenen aan enkele titels van lezingen die Studium Generale organiseerde:

  • The 9/11 Building Collapse: It’s Time to Talk About It. In deze recente lezing gaf Studium Generale vrij baan aan complotdenker Richard Gage die meent bewijs te hebben dat het instorten van de twin towers niet is veroorzaakt door de inslag van vliegtuigen maar door explosieven.
  • Homeopathische geneeskunde: de werking verklaard en wetenschappelijk bewezen? In deze eveneens recente lezing werd zonder een spoor van kritiek verkondigd dat homeopathische middelen even effectief zijn als geneesmiddelen.
  • UFO’s: feit of fictie. In deze lezing van al wat langer geleden vertelt het hoofd van Studium Generale, Coen Vermeeren, dat UFO’s bestaan.

Ik heb zelf al vast één suggesties ingevuld in de comment sectie hieronder: De vergeten wetenschap van Alchemie: Let’s Turn Some Lead into Gold.

We gaan natuurlijk ook vragen om een reactie van Vermeeren en het CvB van de TU. Als die komt dan zul je daar zeker over horen. Ondertussen houden we je ook op de hoogte van nieuwe initiatieven van Coen Vermeeren.

Steun Kloptdatwel

Oproep: geef suggesties voor een top-10 van lezingen die Studium Generale Delft zeker niet mag vergeten! 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.