In delen van India komen beschuldigingen van hekserij nog veelvuldig voor. Met personen die beschuldigd worden, bijna altijd vrouwen, loopt het vaak slecht af. In de afgelopen vijftien jaar werden 2000 ‘heksen’ vermoord.

De beschuldigingen komen meestal voort uit conflicten binnen de familie of over grondbezit. Uitbannen van deze praktijken blijkt niet makkelijk. In de noordoostelijke staat Assam komt Birubala Rabha op voor de van hekserij beschuldigde vrouwen en confronteert de aanklagers. Zij ontving al diverse onderscheidingen voor haar werk.

Via New York Times (h/t GJ van ‘t Land)

Steun Kloptdatwel

Dodelijk bijgeloof in India - hekserij 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.