Heilige Moeder Teresa van Calcutta 1

Moeder Teresa (foto: Túrel | Wikimedia Commons)

Duffin is hematoloog geschiedkundige aan de Queen’s University in Canada, en zij is auteur van twee boeken over medische wonderen: “Medical Miracles” en “Medical Saints.” Zij vertelt in het artikel over haar ervaring als de kerk haar inschakelt in een procedure om te getuigen over een wonderbaarlijke genezing. Interessant achtergrondmateriaal om de heiligverklaring van Moeder Teresa beter te begrijpen. Moeder Teresa werd op 4 september 2016 heilig verklaard op grond van twee wonderen die zij na haar overlijden, 19 jaar geleden, zou hebben verricht. Dit betreft in beide gevallen een wonderbaarlijke genezing (lees dit stukje voor een korte toelichting).

 

Steun Kloptdatwel

Heilige Moeder Teresa van Calcutta 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.