Jim Channon is nog steeds actief. Hij is de grondlegger van een new age  gevechtseenheid van het Amerikaanse leger, het first earth battalion, en werkte mee aan paranormale defensie technieken. Hij is met deze zaken nog steeds druk bezig, maar hij richt zich nu op beurshandel en voorspellen van gokuitslagen.

Dat blijkt uit zijn website. Lees o.a. over de workshop in Hawaii die hij geeft van 16 tot 23 oktober met als onderwerpen ‘zien op afstand’ (remote viewing) en ‘precognitie’ (vooraf weten). Kosten: slechts $ 1.995,00, een koopje.

Toen hij in dienst was van het Amerikaanse leger probeerde hij paranormale technieken uit, er is geen spoor van bewijs dat dit succes had. Daarnaast leidde hij zijn first earth battalion op om te vechten in evenwicht met de aarde. Uit de wikipedia: “Service members of the First Earth Battalion would practice meditationyogic cat stretches and primal screams to attain battle-readiness, and use tui na or shiatsu as battlefield first aid. First Earth Battalion trainees would learn to fast for a week drinking only juice and then eat only nuts and grains for a month”. Channon schreef een handleiding die nu te koop is via zijn website. De wikipedia: “This manual was a 125-page mixture of drawings, graphs, maps, polemical essays and point-by-point redesigns of every aspect of military life. In LTC Channon’s First Earth Battalion, the new battlefield uniform would include pouches for ginseng regulators, divining tools, food stuffs to enhance night vision, and a loud speaker that would automatically emit “indigenous music and words of peace”. Het Amerikaanse leger is er niet verder op doorgegaan.

Channon houdt via een website het first earth batalion in leven. De leukste spin off is en blijft toch de film The Men Who Stare at Goats. In de openingsscene zien we een man naar een muur staren om daarna te proberen er doorheen te springen – kijk maar in de trailer of het lukt. Ook zie je pogingen om geiten dood te staren. Humor! Hier de trailer.

https://youtube.com/watch?v=SreufFevUSw

Steun Kloptdatwel

No goats, no glory 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.