Afgelopen week is octopus Paul in het Duitse Oberhausen overleden. Hij is drie jaar geworden, een respectabele leeftijd. Paul werd wereldberoemd omdat hij afgelopen zomer de uitslag van het WK voetbal correct voorspelde. Hij kreeg acht keer de vraag voorgelegd welk team zou winnen, acht keer had hij het bij het rechte eind. Door een keuze te maken uit twee doosjes met in beide een lekkere mossel liet Paul de wereld weten wat hij er van dacht. Zie de video hieronder.

Volgens De Telegraaf is Maradonna blij met het overlijden van de Octopus. De krant citeert een twitter van Maradonna: “Ik ben blij dat je dood bent, het is jouw schuld dat we op het WK werden uitgeschakeld”. Maar bij het zee-aquarium in Oberhausen hangt de vlag halfstok.  Gelukkig kijken anderen er luchtiger tegenaan. Kijk b.v. op bobborden.com, die oog heeft voor wat er over blijft van een intvis na zijn overlijden – een lekker bordje calamares.

Voor skpetici zou het mischien wel interessant zijn geweest als de experimenten met Paul onder gecontroleerde omstandigheden zouden zijn uitgevoerd. Nu blijven er toch vragen ‘was het dekseltje van het doosje waar Paul niet voor koos op dezelfde manier afgesloten’, ‘waren de mosselen wel even vers’, ‘zwemt Paul niet gewoon naar het dichtstbijzijnde doosje’, zoals hij doet in de video hieronder (wie geen scherm ziet, klikt hier). Misschien kan iemand zijn huisdier trainen voor een volgend kampioenschap?

Steun Kloptdatwel

Octo Paul is dood 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.