Brian Cox en Dara O’Briain presenteerden begin deze maand een tv programma: Stargazing Live. Een programma waarin zij hun kijkers meenamen in de wondere wereld van het kijken naar de sterrenhemel. Tijdens dat programma legden ze uit dat astrologie totale onzin is. De astrologen van Engeland werden toen hartstikke boos!

In een email aan de Astrological Association (AA) en The Advisory Panel on Astrological Education (APAE) schreef astrologe Angela Cornish:

“If you didn’t happen to see it, there were two presenters, Professor Brian Cox and Dara O’Briain. All was going well until they got to a part where they had models of the planets in our solar system on a table and Dara was explaining that all of the planets orbit at different speeds and distances away from the Sun. He said only the earth orbits the Sun in 365 days and returns to its own place, showing that horoscopes are nonsense. He then went on to add “Let’s get this straight once and for all, Astrology is rubbish” The other presenter, Brian Cox, then agreed and said “in the interests of balance on the BBC, yes astrology is nonsense.”

De AA is inmiddels een online-petitie gestart voor de mensen die het er niet mee eens waren.

Lees meer op het hilarisch geschreven blog van Martin Robbins die voor The Guardian schrijft. Aanrader!

Er is inmiddels ook een parodie op dit verhaal geschreven… helaas had ik dat in de eerste instantie dus niet door.

Steun Kloptdatwel

BBC: 'Astrologie is onzin' - astrologen eisen excuses! 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.