In dit blog stellen we vaak aan de orde dat goed waarnemen niet makkelijk is. Dat leidt tot veel misverstanden en foute theorieën. Test je eigen waarneming met behulp van de drie filmpjes hieronder. De eerste video toont aan dat mensen het onverwachte gewoonweg niet zien. De tweede video toont aan dat, als je op het onverwachte bent voorbereid, je nog altijd datgene mist waarop je niet bent voorbereid. De derde doet er nog een schepje bovenop. Met dank aanVideovolt.

Via Videovolt.

Wie meer voorbeelden wil zien kan naar Margila’s blog gaan(zie de link in de kolom hiernaast).

Steun Kloptdatwel

Wedden dat je iets belangrijks mist 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.