Niburu is een religie 1

Anton Teuben (Wikimedia Commons)

Anton Teuben van Niburu weet het zeker: een nieuwe tijd  van universeel bewustzijn is nabij. De aarde is onlangs in een hogere trillingsfrequentie terechtgekomen doordat we in de fotongordel terechtgekomen zijn die eens in de 26.000 jaar zo krachtig is dat die de aardas kan rechtzetten. En als wij mensen die hogere trilling weten te volgen, dan is er redding en zitten we niet langer vast in de drie dimensies waaraan we nu zijn gekluisterd. Dan kunnen we onszelf genezen omdat we eindelijk de energie van ons eigen aura kunnen beïnvloeden, zodat we ons kunnen beschermen tegen gevaarlijke straling zoals dieren dat nu al kunnen. Die vaardigheid heeft de Big Pharma jarenlang voor ons verborgen gehouden omdat ze anders zonder inkomsten zouden zitten. En wist je dat op de polen van de aarde een groot gat zit en de aarde eigenlijk hol is? Dat wordt zorgvuldig verborgen gehouden – zoek jij maar eens op Google Earth naar de Noordpool – niet te vinden. En door middel van chemtrails, telefoonstraling en E-nummers in ons voedsel worden we dom gehouden zodat we de onzin die de kranten afdrukken voor zoete koek slikken.

Kun je het nog volgen?

Drie Utrechtse werkgroepleden van Skepsis probeerden op 23 maart Anton Teuben te begrijpen tijdens de presentatie van zijn ‘Niburu Disclosure Tour’ in het Niburu-café in Soest. Skepsis was niet de enige die dit probeerde – ook de camera van PowNews was aanwezig. Anton vertelde hoe hij in de provincie Groningen begonnen is als UFO-meldpunt. Al snel maakte hij kennis met de samenzwering om al het nieuws over UFO’s de kop in te drukken. In een humoristisch item uit 2007 van het TV-programma De leugen regeert vraagt Teuben waarom het Nieuwsblad van het Noorden niet meer nieuws over UFO’s afdrukt. De hoofdredacteur van NvhN vraagt ‘hoe vaak kun je die UFO’s zien dan?’ en Teuben antwoordt trouwhartig ‘dagelijks’, waarop de hoofdredacteur snedig antwoordt: ‘Zie je wel, iets dat dagelijks voorkomt is geen nieuws’. Bekijk het fragment in een YouTube-filmpje hierna:

Maar het was niet makkelijk om het machinegeweervuur van extreme en onbewezen ideeën te volgen. Maar ik zie wel een hoofdlijn. Anton’s ideeën hebben veel weg van een religieus kader. Laat me dit toelichten. Ufonauten beschermen de aarde tegen de domheid van de mensen. Alleen uitverkorenen die zich hiervoor openstellen kunnen met deze opperwezens praten. Er is ook een scheppingsverhaal en een zondeval. Lange tijd geleden maakten de inwoners van Atlantis er een potje van, sommigen konden net op tijd voor de ondergang Egypte bereiken, maar we zitten nog steeds met de brokken van toen – een scheve aardas en concepten die mensheid ziek en ongelukkig maken, zoals economie en geld. Boven de regeringen en autoriteiten die we kennen staat een boze, duivelse macht die de mensheid met behulp van chemtrails, telefoonstraling en E-nummers in ons voedsel afhoudt van zijn eigenlijke potentieel, zoals zelfgenezing en reizen via hogere dimensies.

Niburu is een religie 2

De stargate van Niburu (foto: deweekkrant.nl)

Maar gelukkig is er verlossing door middel van rituelen waarmee we het boze kunnen verslaan zodat we ons kunnen verenigen met de ufonauten. We kunnen ons aura laten schoonblazen in de stargate die vlakbij het Niburu-cafe in de gezondheidsruimte staat. En we kunnen ons openstellen voor de hogere trilling van de aarde. En er is exclusiviteit: de wetenschap brengt geen verlossing, de industrie, de pers en de overheid zijn niet onze vrienden – zij zijn gevangen in het web van het boze. Maar als we onze eigen creativiteit gebruiken om energie uit niets te creëren, dan zetten we de eerste stap naar onafhankelijkheid. En natuurlijk is het een goed idee dat je veel cursussen en bijeenkomsten volgt en samenkomt met andere Niburu-isten.

Het valt nog te bezien of Niburu eigenlijk niet meer een sekte is dan een geloof. Onlangs schreven we een stuk over dit onderscheid. Een van de dingen die ik wel eens zou willen weten is bijvoorbeeld hoeveel geld de gemiddelde Niburu-aanhanger kwijt is. Gelukkig maakten het Niburu-café en het winkeltje geen overdreven luxe indruk en de sfeer tijdens de lezing was ongedwongen. Anton Teuben leek een aardige vent, en wellicht is hij een goedaardige zendeling van het Ufo-geloof.

Hij stelt zichzelf overigens wel op de proef. Hij kondigde aan dat hij binnen een week een openbare demonstratie verzorgt van energiewinning uit niets. Samen met een Maastrichtse geleerde heeft de nulpunt-energie werkgroep van Niburu een apparaat ontwikkeld dat 300% meer energie aflevert dan je erin stopt. En er zijn ook al positieve experimenten geweest met de aardbatterij die de oude Egyptenaren al gebruikten om licht te laten schijnen in de donkere piramides.

Dat lijkt me typisch iets voor de ‘one million dollar challenge’ van de James Randi Educational Foundation. Als Niburu bewijsbaar energie uit niets creëert, dan ligt dat miljoen voor het oprapen! We zullen Anton graag in contact brengen met JREF.

We zullen je in de komende weken nog een paar keer op de hoogte houden van onze ervaringen bij Niburu!

 

Meer weten? Een artikel in de Panorama over Teuben kun je hier lezen.

 

Steun Kloptdatwel

Niburu is een religie 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.