Niburu - the sequel 1

Bron: niburu

Op 23 maart 2011 bezocht ik met twee andere leden van de Utrechtse werkgroep 2 van Skepsis de Niburu Disclosure Tour van Anton Teuben in het Niburu-café in Soest. Het eerste deel van de lezing vond ik volstrekt onnavolgbaar. Hoewel ik niet veel sciencefiction ken, leek het daar wel erg op! Zou je dit krijgen als je SF combineert met hallucinogene middelen? Hoe kan iemand dit serieus nemen? Gelukkig is Gert Jan er in geslaagd om van de hele avond een bijzonder goed leesbaar, amusant verslag te schrijven inclusief interessante analyse.

Na de pauze heb ik toch maar de pen gepakt, een deel van mijn aantekeningen is hilarisch maar aan de andere kant is het ook wel verontrustend, als je bedenkt dat er een groep mensen is die dit serieus neemt. Ik noem een paar dingen die me opvielen.

Niburu - the sequel 2

De stargate van Niburu (bron: deweekkrant.nl)

Anton kondigt een nieuwe spreekster aan, haar naam is Jessica, ze is werkzaam als Stargate-therapeute (Gert Jan schreef ook al over de Stargate) Op een scherm zien we een afbeelding van een houten hexagram, in het midden kan een stoel of ligbed geplaatst worden. Verder staat het hexagram vol met glazen bollen, hierin zit liefdesenergie gevangen, het zit voor eeuwig opgesloten in het glas, zo vermeldt de Niburu-website. Jessica legt uit:’ Als lichaamscellen een lage trilling uitzenden zijn ze ziek, als de trilling hoog is, is er gezondheid, dit is bekend uit de wetenschap’ voegt ze er aan toe (wat niet waar is). … Door een verblijf in de Stargate kom je in een hogere trilling waardoor genezing plaats vindt.’ Dan volgt een enthousiast verhaal over een schizofreniepatiënt die al na drie behandelingen geen medicatie meer nodig had. Hij is nu helemaal medicatievrij. (In werkelijkheid kan dit natuurlijk levensgevaarlijk zijn voor een schizofreniepatiënt!). Er volgen nog wat successtory’s. Trots vermeldt Anton dat alle behandelingen door de meeste aanvullende verzekeringen geheel of gedeeltelijk worden vergoed.

Niburu - the sequel 3

Een boek van Richard Hoofs (bron: wanttoknow.nl)

Ik kan me bijna niet voorstellen dat er medici zijn die zich met het Niburu-gedachtengoed willen verbinden, toch lees ik in een folder waarin de Landelijke Niburu Gezondheidsdag wordt aangekondigd (25 april in het Pim Jacobstheater in Maarssen), dat huisarts Richard Hoofs een van de lezingen voor zijn rekening neemt. Hij werkt in zijn huisartsenpraktijk met schumannresonantie. Wat is nou weer schumannresonantie? In een andere folder lees ik er dit over: “Schumannresonantie kan gezien worden als de hartslag van de aarde. Door afstemming op hogere en meer verfijnde energieën wordt het bewustzijn snel en aanzienlijk verruimd en je ontwikkeld hierdoor een volledig gewaarworden. Je zult je fitter en gezonder gaan voelen(…).Ook bestaat de mogelijkheid dat je telepathisch contact kunt krijgen met etherische wezens in hogere dimensies(…)”. In werkelijkheid is deze resonantie niets anders dan een natuurkundig verschijnsel dat geen enkele relatie heeft met de dingen die hier genoemd worden. De resonantie is een zeer laagfrequente trilling van de aardatmosfeer die ontstaat door onweersbuien, zo vertelt de wikipedia.

Richard Hoofs is naast huisarts ook acupuncturist en coach. Vanaf 2000 zijn er een aantal boeken en publicaties van hem verschenen. Aanvankelijk hield hij zich vooral bezig met ADHD, in 2009 verscheen zijn eerste spirituele werk: ‘Zelfgenezing op doktersrecept’, waarin de oorzaak van aandoeningen en ziekten gezocht wordt in een verstoord evenwicht zoals onverwerkte emoties die vast zijn blijven zitten. In 2010 verscheen ‘Cirkel van leven’ waarin onder andere praktijkvoorvallen met bijnadoodervaringen, nieuwetijdskinderen en engelen worden beschreven. Eerdere lezingen gaf hij onder meer op de Onkruidbeurs en bij Business University Nyenrode.

Na dit Stargate-item neemt Anton zelf weer het woord om nog een aantal vragen die mogelijk in ons zijn opgekomen te beantwoorden. Dit is het begin van een lesje complotdenken. Waarom bijvoorbeeld is er in de media nauwelijks aandacht voor alle wonderbaarlijke zaken waarover vanavond gesproken is? Dit komt omdat er informatie achter gehouden wordt, denk aan de mediaraad, de gezondheidsraad, de onderwijsraad. Zij bepalen wat wij wel en niet mogen weten. Anton gaat hier binnenkort weer eens over praten met premier Rutte (hij heeft al een gesprek van drie kwartier met Rutte gehad). Met veel Tweede Kamerleden zijn ook al gesprekken gevoerd. Verder is 60% van de BN-ers op de hoogte van de verborgen kennis, alleen moeten zij hun mond hierover houden van hun management, hetzelfde geldt voor veel militairen.

Niburu - the sequel 4

Volgens sommigen is Bush een alien

Zoals Anton in het eerste deel van de lezing al vertelde, zijn buitenaardsen al onder ons. De vraag komt dan natuurlijk op: Zijn zij goed of slecht? Het antwoord is: allebei. Maar er is hoop, door de verhoogde trilling van de aarde kunnen de slechte buitenaardsen die hier nog zijn hun slechte dingen niet meer doen, ze moeten kiezen: ofwel ook hun trilling verhogen en goed worden ofwel sterven. Hoe herken je een buitenaardse? Buitenaardsen zijn niet te onderscheiden van gewone mensen, het enige verschil is dat ze vaak veel ouder zijn dan ze er uit zien. Een buitenaardse kan bijvoorbeeld 200 jaar oud zijn terwijl hij het uiterlijk heeft van iemand van 30. Dit komt omdat hij altijd toegang tot zuivere kennis heeft gehad.

Tot slot vertelt Anton dat het met name zijn bedoeling is om de angst voor buitenaardsen weg te nemen. Ze zijn er om ons te helpen, de aarde is nu een keer een puinhoop, daar kunnen wij niets aan doen, maar een ding kunnen we wel en dat is: er over praten.

Steun Kloptdatwel

Niburu - the sequel 5Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.