Zakkenvullerij: op iedere verdieping een glazen bol van 645 euro! 1Kloptdatwel ging op 21 mei naar de beurs ‘Paranormaal Alternatief’ in Rijswijk. Vandaag het laatste inkijkje in wat zo’n beurs te bieden heeft. Het gaat over een oude bekende: de stargate en over massage en een ayurvedisch gezondheidscentrum.

Stargate, aardstralen en wateraders
In de buurt van de massagestand kwamen we nog een oude bekende tegen in de categorie vreemde apparaten nl. de Stargate. De houten ster met de kristallen ‘liefdesenergie-bollen’ stond opgesteld achter de standhouder. Er zat iemand in het midden, die via een hoofdtelefoon naar speciale gechannelde muziek luisterde.

De claim: Volgens standhouder Mike Pietersen stijgt de boviswaarde van de persoon die er een tijdje in zit enorm. Normaal gesproken hebben we ook een hoge boviswaarde als we net wakker zijn en goed uitgerust. Probleem is alleen dat deze vrij snel weer daalt. Door een verblijf in de Stargate blijft onze boviswaarde zeer lang erg hoog. Ik vraag hoe dat dan te meten is waarop hij antwoord dat hij dat intuitief aanvoelt vanwege zijn jarenlange ervaring als sjamaan. Het begrip boviswaarde komt van De Fransman André Bovis, hij ontwikkelde een schaalverdeling (1930) om de vitaliteit van mensen en voedingsmiddelen te bepalen, het meten gebeurde met een pendel.

Zakkenvullerij: op iedere verdieping een glazen bol van 645 euro! 2

Stargate (cycleofrotations.nl)

De feiten: Boviswaarden kunnen niet met normale meetapparatuur worden gemeten en pendelen werkt niet. Hierover schreef ik in de vorige bijdrage over deze beurs. Over de onwerkzaamheid van de Stargate schreven we ook in een vorige bijdrage op Kloptdatwel (een stuk in verband met de Niburu lezing).Bezwaarlijk aan dit soort intuitieve metingen is volgens mij dat je sommige mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid zo een angst kan aanpraten (‘ik meet bij u een erg lage boviswaarde’) waardoor ze dure spullen/diensten gaan afnemen die ze helemaal niet nodig hebben. De folder doet er wat dat betreft nog een schepje bovenop:

‘Wist u dat in meer dan 80% van alle woningen 1 of meer schadelijke aardstralen of wateraders lopen! Wateraders en aardstralen konden nooit tevoren geheel en definitief voor een redelijke prijs geneutraliseerd worden….Nu met de nieuwe technologie van Domines Cervix (de merknaam van de kristallen bollen) kan dat wel. Een bol per verdieping is normaal gesproken genoeg om zijn omgeving geheel in liefde en harmonie te zetten waardoor alle negatieve energieen geneutraliseerd worden.’

Er moet wel betaald worden: een bol met een diameter van 20 cm kost maar liefst 645 euro!

Aan de andere kant is het bij zo iets toch wel overduidelijk dat het een kwestie van geloven is lijkt me. Hoewel je ook niet moet onderschatten in hoe brede kringen dit soort zaken serieus wordt genomen. Zo plaatste bijvoorbeeld het ministerie van VROM ontstoringsblokjes om met een pendel opgespoorde aardstralen onschadelijk te maken! Lees daarover dit skepterartikel.

Massage
Het is inmiddels bijna vijf uur en bij de gratis massage stand is het eindelijk rustig, er zijn nog maar twee wachtenden voor ons. Met massage is op zichzelf natuurlijk niks mis. Het is ontspannend net als een wandeling, een mooie film of sauna bezoek dit kan zijn.

 

De claim: Toch geloven veel masseurs dat er meer aan de hand is, denk aan reflexzones of energieblokades. Wat ook vaak gedacht wordt en dat lees ik ook  in de folder van deze stand, dat emoties die zouden zijn opgeslagen in het lichaam door massage kunnen worden losgelaten. De bijbehorende gedachte is dan meestal dat deze vastzitttende emoties op den duur tot ziektes kunnen leiden. Ik heb zelf lange tijd gedacht dat hier wellicht iets van waarheid in zou zitten, gezien de stapels boeken die  er over dit onderwerp geschreven zijn en de vele mensen die hierin schijnen te geloven.

De feiten: Na wat ervaringen met de alternatieve gezondheidszorg en na lezing van artikelen op verschillende skeptische sites lijkt het me toch beter dit soort ideeen snel aan de kant  te schuiven als kwalijke mythes. Zie bv dit artikel of dit over recent kankeronderzoek van de website van de VtdK.

Ayurvedisch gezondheidscentrum

Ondanks mijn ergernissen ten aanzien van dergelijk gedachtengoed kon ik de korte hoofd-, nek- en schoudermassage toch wel als ontspannend ervaren. Vervolgens kregen we ook nog een reikibehandeling en chakrareading aangeboden. Maarten bedankt hiervoor, maar ik ben wel benieuwd.

De claim: De reiki vond ik ook best ontspannend, ik denk dat het komt omdat ik normaal gesproken eigenlijk nooit de tijd neem om even stil te zitten en niks te doen. Als ik stil zit en niks doe is het meestal met een reden zoals wachten in een wachtkamer of voor een brug die open staat, toch wat minder relaxte gelegenheden. Na de reiki krijg ik nog een chakrareading door een ayurvedisch arts(?). Het blijkt een soort paragnostisch advies te zijn: kantoorwerk is niets voor mij, ik kan beter iets met mijn handen gaan doen, misschien heb ik wel aanleg voor healing en ik moet betere schoenen gaan dragen want mijn tweede chakra is wat instabiel.

De feiten: Toch wel irritant eigenlijk zo’n advies, wat denkt die man wel niet, ik bepaal zelf wel wat voor schoenen ik aantrek en wat voor werk ik doe. De behandelingen werden aangeboden door het Vishwanath Panchkarma centrum . Een vakantieoord in India dat zich presenteert als ayurvedisch gezondheidscentrum en zich richt op de spirituele toerist. Ayurvedische kruiden zijn trouwens niet ongevaarlijk, ze bevatten vaak lood, kwik, arseen of schadelijke kruiden. Voordat u besluit een kopje ayurvedische kruidenthee te gaan drinken zou ik u daarom willen aanraden dit artikel van Marie Prins even door te lezen!

Terwijl mijn chakra’s gelezen werden was Maarten op de valreep nog even getuige van de verkoop van twee Powerbalance-bandjes compleet met spiertest! De armbandjes waren afgeprijsd van 30 euro voor 10 euro. Lees meer over deze onzin hier en kijk hier hoe zo’n spiertest werkt.

Toen we na afloop van de beurs weer buiten kwamen was er van een apocalyps nog niets te merken, de zon scheen nog steeds en we konden rustig nog even napraten op een terrasje.

 

Steun Kloptdatwel

Zakkenvullerij: op iedere verdieping een glazen bol van 645 euro! 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.