Theta healers: ze beweren AIDS en kanker te kunnen genezen en zouden zelfs verloren lichaamsdelen weer terug kunnen laten groeien. En blijkbaar geloven mensen het ook nog.

Maar theta healers bereiken hun genezingen niet door aparte cocktail HIV-remmers, een speciale chemotherapie of een freak-mens-reptiel-DNA-combinatie. Grondlegger Vianna Stibal heeft op haar site onderstaande uitleg staan:

ThetaHealing® is a technique that focuses on thought and prayer. ThetaHealing® teaches how to put to use our natural intuition, relying upon unconditional love of Creator Of All That Is to do the actual “work”. We believe by changing your brain wave cycle to include the “Theta” state, you can actually watch the Creator Of All That Is create instantaneous physical and emotional healing.

Verdervond ik onderstaande ‘inspirerende’ video. Theta healing lijkt ook een beetje om Vianna Stibal zelf te draaien, gezien haar niet bepaald subtiele aanwezigheid in de video.

Gelukkig hoeven we niet de hele tijd tegen Stibal’s hoofd aan te kijken. In de volgende video een voorbeeld van hoe zo’n theta healingsessie eruit ziet. Eerst worden er een hoop vragen gesteld en de antwoorden worden getest met de onbetrouwbare ‘O-ring’ methode. Lees hier een artikel uit de Skepter over deze methodiek. De video begint op het moment waarop de theta healer (rechts) er net achter is gekomen welke probleemgebieden de linker vrouw heeft, en ze zal die even voor haar integreren… gelukkig duurt het niet zo lang:

Onlangs zette BBC Newsnight een verborgen camera in tijdens gesprekken met een theta healer en probeerde daarna Vianna Stibal te confronteren met wat ze meegemaakt hadden en waarom het met recht gevaarlijk en onzin genoemd mag worden:

http://www.youtube.com/watch?v=VRDmYY3mtj4

Steun Kloptdatwel

Theta healing: gevaarlijke onzin 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.