De onderstaande video werd gemaakt door ene Denis Farmer en is een zeer mooi voorbeeld van pareidolia, het zien van patronen in alledaagse dingen. We schreven er al vaker over. Inmiddels heeft de video al meer dan 400.000 vertoningen, vooral omdat enkele media over de video schreven.

Vanaf ongeveer 1:35 wordt het goed zichtbaar:

Onder de video stonden grappige comments, volgens de een was het het gezicht van God, een ander riep blij dat Harry Potter toch nog niet klaar is omdat Voldemort duidelijk nog leeft, weer anderen zagen duidelijk Mufasa of Imhotep.

De media namen deze zaken over maar helaas zonder uitleg over dit fenomeen dat pareidolia heet. Wel werd er vaak spannende titels gebruikt:

The Sun: Spooky face in the clouds
TNT magazine: Freaky face in clouds appears in Canada
DailyMail: Is that a face in the clouds? Footage shows spooky shape shifting display that formed during Canadian storm

Steun Kloptdatwel

Gezicht in wolk: mooie pareidolia 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.