Morgen: Roy Martina 1

Roy Martina belooft een geneeswijze die alle andere geneeswijzes overbodig maakt. De bewijzen ontbreken vooralsnog. Morgen meer op Kloptdatwel (foto: wikimedia commons, Wouter Hagens).

Morgen schrijft Kloptdatwel een stuk over Roy Martina. De aanleiding is dat Roy Martina weer volop actief is in Nederland met seminars en weekenden. Zoals we onlangs schreven op Kloptdatwel belooft Roy Martina gouden bergen. Hij belooft een geneeswijze die alle andere geneeswijzes overbodig zal maken. Een super doorbraak. Een Supra Bewustzijn. Uit een recente nieuwsbrief van Roy Martina:

Het Supra Bewustzijn kan je lichaam in secondes genezen. Ik zal bij het begin beginnen. Ik heb een ontdekking gedaan die de geneeskunde inclusief de alternatieve geneeskunde gaat veranderen. Meer precies: al het werk dat ik in de afgelopen 35 jaar heb gedaan is totaal overbodig geworden. Kun je het je voorstellen? Acupunctuur, homeopathie, kruidengeneeskunde, Reiki, Matrix Energetics, Hypnose etc.: ik gebruik het niet meer! Ik ontdekte dat iedereen een super intelligente en krachtige bron binnenin heeft, het Supra Bewustzijn. Iedereen kan te allen tijde toegang hebben tot deze bron en ik kan je leren hoe! De methode die ik ontwikkelde verschaft je onmiddellijke toegang tot alle kennis die je nodig hebt om te kunnen genezen. Je lichaam kan onmiddellijk genezen door je Supra Bewustzijn, soms binnen secondes’.

Dit zijn natuurlijk claims waarvoor Martina geen enkel wetenschappelijk bewijs aandraagt. In de wetenschap is zoiets als een ‘supra bewustzijn’ zelfs een geheel onbekend begrip. Wie de term googelt, vindt niets behalve het stuk dat Kloptdatwel hierover eerder schreef. Natuurlijk is het positief dat Martina andere onbewezen behandelmethoden niet meer toepast (hij noemt acupunctuur, homeopathie, reiki, matrix energetics, hypnose). Jammer dat hij deze zonder wetenschappelijk bewijs vervangt door het Supra Bewustzijn. We moeten het doen met de bewijzen die Martina zelf hiervoor aandraagt in zijn nieuwsbrief:

 ‘Ik ben er in geslaagd om heel veel mensen direct te laten praten met hun Hogere Zelf. Aan ongeveer 500 mensen heb ik laten zien hoe ze snel al hun negativiteit van dit leven en vorige levens kunnen verbranden. Er zijn slechts 6 therapeuten die ik deze techniek heb geleerd. Allemaal hebben ze wonderbaarlijke genezingen meegemaakt en verklaren ze dat dit de lang verwachte doorbraak is die elke vorm van alternatieve geneeskunde doet verbleken’.

Een goede reden om morgen op Kloptdatwel Roy Martina grondig onder de loep te nemen.

Steun Kloptdatwel

Morgen: Roy Martina 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.