In het alternatieve wereldje wordt nogal wat onzin uitgekraamd. Totale bullshit kan namelijk gemakkelijk geloofwaardig overkomen wanneer de zinnen grammaticaal in orde zijn. En met een computer kan je simpel grammaticaal correcte zinnen produceren. Gooi er wat willekeurige termen in en je hebt een onzingenerator. Op Kloptdatwel hebben we al enkele besproken: de Deepak Chopra-uitspraken generator en de Nederlandstalige inspiratie generator van Wouter Denayer. We hebben weer een nieuwe gevonden: De New Age Bullshit Generator.

Seb Pearce werd geïnspireerd tot het maken van de bullshit generator na het kijken van een debat tussen Sam Harris & Michael Shermer versus Deepak Chopra & Jean Houston. En dat begrijp ik volkomen: de link naar het debat begint met Jean Houston die een wel heel vaag verhaal verteld en afsluit met iets wat zinnig lijkt, als je niet oplet zou je zomaar kunnen denken dat ze het applaus na afloop verdient. Daarop krijgt Deepak Chopra het woord en kraamt een lang nietszeggend verhaal uit waarbij Michael Shermer terecht opmerkt: dat is nu wat ik bedoel met ‘woo’.

Een voorbeeld van de generator:

Today, science tells us that the essence of nature is inseparability.

You and I are storytellers of the multiverse. Potentiality is a constant.

Stagnation is the antithesis of truth.

The stratosphere is calling to you via sub-atomic particles. Can you hear it? It can be difficult to know where to begin. Child, look within and strengthen yourself.

New Age Bullshit Generator 1

Compleet met nietszeggend plaatje!

It is a sign of things to come. Soon there will be a refining of inseparability the likes of which the quantum soup has never seen. This mission never ends.

Although you may not realize it, you are dynamic. Have you found your mission? How should you navigate this heroic infinite?

We must bless ourselves and ground others.

If you have never experienced this vector of the creative act, it can be difficult to exist. We are at a crossroads of karma and delusion. We are in the midst of an ever-present unfolding of joy that will open up the dreamscape itself.

Who are we? Where on the great circuit will we be recreated? Reality has always been electrified with pilgrims whose essences are immersed in transcendence. Throughout history, humans have been interacting with the totality via ultrasonic energy.

Voor de mensen die zich mogelijk beledigd voelen, heeft Pearce ook nog een mooie, gegenereerde boodschap:

Lastly, to the people it offended: don’t worry. This is just a digital manifestation of the infinite being mocking itself through quantum pulses of energy. And who is the “I” who is offended, anyway?

Probeer de generator zelf.

Met dank aan Rosalinde van Wijck voor de tip.

Steun Kloptdatwel

New Age Bullshit Generator 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.