Kloptdatwel bestaat inmiddels ruim 5 jaar. Zoals ieder jaar geven we inzicht in het afgelopen jaar, de bezoekersaantallen, ‘scores’ op Twitter en Facebook, de highlights en de toekomstplannen.

Unieke bezoekers
Voor het vijfde jaar op een rij zien we een stijgende lijn in het aantal bezoekers ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit jaar mochten we bijna 235.000(!) unieke bezoekers verwelkomen. Wederom een stijging van ongeveer 25%. Dit jaar is echter niet alles rooskleurig aangezien een gemiddeld bezoek van 2:18 afnam naar slechts 1:39. Dat betekent dat er in plaats van 7.195 uur, ‘slechts’ 6.446 uur op Kloptdatwel werd doorgebracht: ruim 11% minder.

Reden hiervoor zou kunnen zijn dat we de “KortKortKort”-categorie gestart zijn. Het lijkt me logisch dat zulke korte berichtjes aanzienlijk minder tijd kosten om te lezen.

Echter ook onze bounce-rate (het percentage bezoekers die slechts één pagina bekijken tijdens het bezoek) is dit jaar fors gestegen van 67% naar bijna 75%. Meestal wordt dit gezien als de mate van geïnteresseerdheid. Aangezien we een blog zijn met meestal een duidelijk onderwerp per artikel vind ik dit niet vreemd. Sterker nog, ik vind deze stijging goed passen bij de grotere hoeveelheid korte berichten.

2014-2015-KloptdatwelStats

Bezoekersstatistieken Kloptdatwel.nl van 1 oktober 2014 t/m 30 september 2015

Artikelen
Dit jaar hebben 15 verschillende auteurs maar liefst 275 artikelen geschreven, tegenover 168 vorig jaar. Echter hebben we daar slechts 116.000 woorden voor nodig gehad, terwijl dit vorig jaar 127.000 was. Gemiddeld bestond dit jaar een artikel dus uit 421 woorden, terwijl dat vorig jaar 755 was (-55%). Gert Jan van ‘t Land nam maar liefst 145(!) (voornamelijk korte) artikelen voor zijn rekening. Pepijn van Erp was de volgende topper met 65 artikelen, die juist voornamelijk lang(er) waren. Op nummer drie staat het eerste niet-redactielid Laurens Dragstra met maar liefst 21 artikelen. Ik hoop dat je weet dat we dit ontzettend waarderen. Speciaal wil ik ook vaste columnist Cees Renckens en daarnaast Björn,  Ewout Meijer, Tom & Emile Dingemans ontzettend bedanken. Zij schreven allen meerdere artikelen.

Social media
Ook op Facebook en Twitter zijn we erop vooruit gegaan. We hebben op moment van schrijven 667 likes op Facebook t.o.v. 492 vorig jaar. Op Twitter hebben we nu 845 volgers terwijl we er vorig jaar 701 hadden.

Techniek / features
WPEngine.com, waar we onze hosting hebben, draait nog steeds als een zonnetje. Maar waar we vorig jaar nog schreven over korte berichten via Tumblr is na te hebben geëxperimenteerd uit ontevredenheid de categorie KortKortKort ontstaan.

Het belangrijkste nieuwe onderdeel van Kloptdatwel is de nieuwsbrief. Gewoon iedere zondag lekker alle artikelen van de afgelopen week in je e-mail. Makkelijk toch? Inmiddels vinden 72 abonnee’s dat ook.

De plannen voor merchandise, doneren, inloggen en mogelijke verwijdering van de advertenties voor donateurs: helaas zijn we daar nog niet aan toegekomen.

Toekomst
In het afgelopen jaar hebben we, behalve bovengenoemde zaken, ook gedacht aan het starten van een podcast. Dat plan is de afgelopen maanden wel iets concreter geworden maar staat nog steeds in de steigers. Er ligt een plan om in elk geval één podcast te produceren voor het eind van 2015. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jullie van dit plan vinden?

Actieve bezoekers
Tja, het is dit jaar niets anders dan vorig jaar geweest. Disqus blijkt geen uitgebreide statistieken bij te houden, dus ik het niet onderbouwen met getallen, maar geloof mij: jullie hebben wederom ontzettend veel gelezen, geschreven, reacties geplaatst, artikelen doorgestuurd, geliked, getweet, geretweet, gemaild, gevraagd en ons mentaal gesteund. Namens alle betrokkenen bij Kloptdatwel wil ik jullie dan ook enorm bedanken!

Blijf (onze) skeptische artikelen vooral delen met je tante, vertel erover tegen je collega, bespreek het met je (fysio)therapeut, want het uiteindelijke doel is natuurlijk dat we onszelf ooit kunnen opdoeken 😉

Wil je ook eens een (kort) artikel schrijven? Schroom niet en klim in de pen! Info@kloptdatwel.nl staat absoluut voor je open. Ook voor vragen of andere zaken.

Steun Kloptdatwel

Kloptdatwel over Klopdatwel 2014-2015 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.