Op 7 januari schreef onze columnist Cees Renckens dat een serieuze onderzoeker geen geld moet willen aannemen van de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker (SNFTK). Aan de SNFTK zijn natuurartsen, Moermanartsen en andere personen verbonden die overtuigd zijn van onbewezen alternatieve behandelingen tegen kanker. Cees Renckens noemde als voorbeeld een bijdrage die bij het SNFTK was aangevraagd en verkregen door Heger c.s. van de afd. Experimentele Chirurgie van het AMC, een Amsterdamse Universiteitskliniek.

Michal Heger nam contact op met Kloptdatwel met het verzoek om commentaar te geven op de column van Cees Renckens. Dit leidde tot een levendige discussie tussen Michal Heger en Cees Renckens die je via deze link kunt vinden op Kloptdatwel. Heger schrijft dat ook hij tegen kwakzalverij is. Over de SNFTK-euro’s zegt hij o.a. ‘dat maakt mij niet uit in dit geval, zolang er robuust wetenschappelijk onderzoek mee gedaan wordt’. GJvtL.