Belle Gibson

Belle Gibson

Ze was wereldberoemd op Instagram: de Australische food- en wellness blogger Belle Gibson. Haar recepten-app stond klaar voor de Apple Watch. Haar verhaal? Ze vertelde dat ze kanker had gehad en dat goede voeding haar had genezen. Een boodschap die het goed deed op internet. Detectivewerk van lokale kranten bracht aan het licht dat van dat  verhaal niet veel lijkt te kloppen. Het lijkt er op dat ze haar ziektegeschiedenis heeft verzonnen. Ze verdedigt door te zeggen dat ze een foute diagnose heeft ontvangen. Dat is lachen omdat ze vertelt dat ze die diagnose heeft gekregen van TV-persoonlijkheid Dr. Phil. Ook ander onheil kwam aan het licht – ze heeft gejokt over haar leeftijd en het is niet duidelijk waar een grote hoeveelheid geld is gebleven die ze heeft ingezameld voor goede doelen. Gibson’s val is diep. Apple heeft haar app uit de store gehaald en de woede op internet is aanzienlijk. Er worden nu ook vragen gesteld bij een ‘bijna dood ervaring’ die ze in 2009 rapporteerde tijdens een ziekenhuisopname. Via Maarten Koller. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Foodblogger Belle Gibson's claim dat ze kanker genas door goede voeding klopt niet 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.