screen-shot-2016-10-27-at-11-40-52

Pauline Bijster en Jan Peter Rake op de website van RTL Late Night

Afgelopen dinsdag (25 oktober 2016) discussieerden Happinez-columniste Pauline Bijster en kinderarts Jan Peter Rake over vaccinaties. Bijster had een anti-vaccinatie column geschreven voor de Happinez. Je kunt de inmiddels offline gehaalde column hier nalezen. Het was een interessante uitwisseling. Bijster haalde onderzoeken en publicaties aan die ze had gevonden op het internet en legde uit dat haar twijfel was toegenomen omdat het consultatiebureau nooit antwoord had gegeven op haar vragen. Rake legde uit waarom vaccineren verstandig is en vertelde dat elke kinderarts zijn kinderen laat vaccineren. Ionica Smeets zat ook aan de RTL-late-night tafel. Zij vindt dat het niet helpt om antivaxxers zoals Pauline Bijster te bestrijden met spot en verontwaardiging. Het is volgens Smeets beter om goede uitleg te geven. Bijster liet zich niet overtuigen door alle deskundigheid. Antivax-geloof (of vaccinatietwijfel) blijft een hardnekkige kwestie. We schreven hierover eergisteren ook al. Je kunt de RTL-uitzending hier nakijken.

Steun Kloptdatwel

RTL Late Night over vaccinatie: confrontatie tussen expert en internet 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.