Kloptdatwel bestaat 8 jaar. Zoals ieder jaar geven we inzicht in het afgelopen jaar, de bezoekersaantallen, ‘scores’ op Twitter en Facebook, de highlights en eventuele toekomstplannen.

Unieke bezoekers
Voor het eerst sinds ons bestaan hebben we een terugval in het aantal bezoekers in vergelijking met het voorgaande jaar. Dit jaar kregen we bijna 275.000 bezoek terwijl dat vorig jaar 306.000 keer was. In bekeken uren zijn we 8820 uur bekeken, 600 uur minder dan vorig jaar. Het enige positieve puntje is de bounce rate (het aantal bezoeken van slechts 1 pagina, wat als een indicatie gezien mag worden dat men per ongeluk op KdW terecht kwam) ongeveer 3 procent omlaag ging.

Kloptdatwel over Kloptdatwel 2017-2018 3

Artikelen
Het toeval wil dat we dit jaar exact het aantal artikelen hebben gepubliceerd in vergelijking met vorig jaar: 123. Ze werden wel wat korter want we gingen van bijna 81.000 woorden naar ‘slechts’ 64.000. In het bijzonder wil ik onze vaste columnist Cees Renckens bedanken. Hij schreef 12 columns.

Social media
Op Facebook hebben we op moment van schrijven 1292 likes, tov 1172 vorig jaar. Ook op Twitter was de stijging mager. Momenteel hebben we 1208 volgers vergeleken met 1144 vorig jaar. Als laatste onze mailinglijst, die heeft nu 208 abonnee’s tegenover 161 vorig jaar.

Kloptdatbel
Mijn telefoonnummer staat bij de contactgegevens, helaas ben ik ook dit jaar vrijwel niet gebeld waardoor ik geen leuke anekdotes heb om te rapporteren.

Steun Kloptdatwel

Kloptdatwel over Kloptdatwel 2017-2018 4Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.