Power Balance niet goed? Geld terug 'mate'! 1

De originele Power Balance

In Australië is opdracht gegeven om iedereen die een Power Balance kocht zijn of haar geld terug te geven.

De Power Balance, je weet wel, dat rubberen bandje dat door veel sporters tijdens het afgelopen WK voetbal werd gedragen omdat ze er meer kracht, flexibiliteit en balans van zouden krijgen. Dat het onzin is weten we natuurlijk allemaal. De Vereniging tegen de Kwakzalverij schreef er al (zeer uitgebreid) over. Onze eigen Reclame Code Commissie (RCC) oordeelde er na een klacht van het bedrijf FIR-TEX negatief over. Ook op de website van TROS Radar valt erover te lezen. En nu weten ze het ook in Australië:

De consumentenbond van Australië (CHOICE) heeft de armband onderzocht en kwam tot de conclusie: het is een rubberen bandje met een hologram van plastic. Het enige effect dat het bandje heeft is dat je portemonnee er lichter van wordt.

De Australian Competition and Consumer Commission  oordeelde dat iedereen die wil zijn of haar geld terug kan krijgen.

Power Balance niet goed? Geld terug 'mate'! 2

Wel twee ‘verbeterde’ hologrammen! Maar 2 keer nul effect is nog steeds nul effect.

Eindelijk een actie die wat effect kan hebben lijkt me. Waar de RCC alleen opdracht geeft om reclame-uitingen te veranderen op de website worden de oplichters van Power Balance nu eindelijk gepakt in hun portemonnee. Als je de link van TROS Radar hierboven hebt geklikt dan is je misschien iets opgevallen: de Xtreme Power Balance en de WK balansarmband van Tommy Teleshopping zouden nog steeds hun onzinbeweringen mogen doen. Toch hebben ze blijkbaar eieren voor hun geld gekozen.

Op de website van Tommy kon ik de armband niet vinden. En de Xtreme Power Balance moet het nu doen met nietszeggende aanprijzingen zoals: “de Xtreme Power Balance heeft een uniek design!”, “heeft twee verbeterde hologrammen!” en de meest sneue: “heeft een uniek nummer!”.

Jan Willem Nienhuys schreef op het Skepsis blog ook al over dit goede nieuws.

Steun Kloptdatwel

Power Balance niet goed? Geld terug 'mate'! 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.