Darryl Cunningham schreef een stripverhaal om homeopathie uit te leggen. In het stripverhaal legt hij de theorie van homeopathie uit, hij vertelt over het artikel van Benveniste in Nature en over het onderzoek van Randi en consorten die de onderzoeksresultaten van Benveniste naar het rijk der fabelen verwees. Cunningham legt uit hoe homeopathie wel werkt: het werkt als een soort psychotherapie omdat de behandelaar vaak flink de tijd neemt voor de patiënt die eens goed kan vertellen over haar of zijn klachten. Cunningham geeft ook aan wat er niet werkt aan homeopathie: het werkt niet om serieuze lichamelijke klachten te genezen. Homeopathie kan dan gevaarlijk zijn omdat het mensen afhoudt van een serieuze behandeling van hun klachten. Het stripverhaal vertelt over een paar spraakmakende cases (o.a. over de adviezen van Engelse homeopathen om je niet te laten inenten tegen tegen ernstige ziektes en over de Australische Penelope Dingle die homeopathische middelen nam tegen kanker en uiteindelijk overleed). Hieronder de eerste pagina van het stripverhaal. Wie verder wil lezen kan klikken op de links onderaan de pagina.

Homeopathie als stripverhaal 1

De eerste pagina van het stripverhaal over homeopathie van Darryl Cunningham

Lees verder op zijn webpagina of bekijk het stripverhaal op flickr.

Steun Kloptdatwel

Homeopathie als stripverhaal 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.