Helderziende vindt geen 'Texas Massacre' maar vuilnisbelt 1

Afgelopen woensdag. Een helderziende tipt de politie dat ze een massagraf heeft gezien/gevonden. De tip wordt wereldnieuws. De politie gaat op onderzoek uit en vindt geen graf maar een berg vuilnis. Binnen een paar uur moeten de media hun alarmerende berichten weer intrekken. CNN en Reuters bleken hun bronnen niet gecheckt te hebben, ze vonden het horror-scenario blijkbaar onweerstaanbaar. Natuurlijk hadden de journalisten hun bronnen moeten checken. Er had een alarmbelletje moeten afgaan bij het bericht dat een helderziende zo’n opmerkelijke vondst doet. Blijkbaar spreken helderzienden nog steeds tot de verbeelding hoewel er geen enkele aanwijzing is dat helderziendheid echt bestaat. Via de website van Skepsis vind je veel artikelen, onder andere een boek over helderziendheid dat je gratis kunt downloaden.

Nos.nl bracht het bericht alsvolgt: ‘Texas Massacre blijkt bescheiden vuilnisbelt’:

“Paniek in de Amerikaanse staat Texas. Er zouden heel wat lijken rond een woonhuis liggen. Maar het leek uiteindelijk wat anders te liggen. […] 00:21 uur – Schokkend nieuws uit de Amerikaanse staat Texas. Om 17:21 plaatselijke tijd vindt de politie daar na een tip 25 tot 30 lijken, sommige zonder ledematen. […] 03:16 uur – Bijna drie uur na het eerste persalarm komt het verlossende woord: “Er is geen plaats delict”. De tip die de politie kreeg van de helderziende blijkt vals: er is geen kinderlijkje te vinden. Laat staan 30. […] En die lijkgeur dan? Die stank is niet afkomstig van een massagraf, maar van een berg rottend afval in de tuin”.

De Engelse krant The Guardian zet mooi op de rij hoe de media uit de bocht konden vliegen. CNN en het persbureau Reuters zijn de eersten die het bericht de wereld in slingeren. Hun bronnen: ‘local media’, ‘just saying’ een het twitteraccount ‘@breakingnews’. Aldus The Guardian:

“CNN tweeted the grisly discovery as an uncontested fact, perhaps relying on @BreakingNews, which aggregates flashes from around the Twitterverse and told its 2.6 million followers: “Dozens of bodies found buried in Texas – KPRC.” And KPRC? That is a Houston TV station, which moments earlier had tweeted: “Dozens of bodies have been found in Liberty County. Join us for KPRC at 5pm for the latest information.” The source there, evidently, was “just sayin'”.

De krant de Houston Chronicle heeft inmiddels de helderziende vrouw (‘Angel’) geïnterviewd. Zij zegt dat ze een visioen kreeg dat drie kinderen in de penarie zouden kunnen zitten. Toen belde ze de politie en the rest is history. Maar Angel is nog steeds bezorgd over de kinderen:

“Hunkered down in her trailer in the Texas Panhandle, a grandmother who had a vision that sparked a media circus and police search for alleged mass graves in Liberty County said she is being wronged and fears for children who may never be found. […] The 48-year-old woman, who asked to only be identified by her nickname of Angel, said she never wanted any attention and fears the worldwide interest in the case will destroy her life if her identity is known publicly. […] Angel said she has had visions her entire life. […] They did not act on what I told them,” she said. “My biggest concern is definitely the children,” she added. “I think they are hungry and thirsty. They are still alive.”

 

De politie vertelt de verzamelde media dat er niets aan de hand is:

 

Steun Kloptdatwel

Helderziende vindt geen 'Texas Massacre' maar vuilnisbelt 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.