Binnenkort vindt u op dit blog samenvattingen van de lezingen van het Skepsis Congres. De powerpoint dia’s die de sprekers gebruikten zetten we daar bij. Op 15 november 2010 plaatste de Twentse Courant / Tubantia een artikel naar aanleiding van het Skepsis Congres. Het artikel is niet via Internet toegankelijk. Enkele citaten uit het artikel van Arjen de Boer:

“‘Tegenwoordig weet je echt niet meer wie of wat je moet vertrouwen.’ Ruim 60 procent van de Nederlanders is het met deze stelling eens, houdt de Rotterdamse socioloog Stef Aupers een zaal met ruim driehonderd toehoorders voor”.

“Volkert van der G. zit een celstraf uit voor de moord, maar volgens sommigen kan hij nooit in zijn eentje hebben gehandeld. Of neem de Mexicaanse griep. Een klassieker is dat het virus door de overheid is geproduceerd. Of de gedachte dat de vaccins tegen de Mexicaanse griep onzichtbare chips bevatten…”

“De verleiding is groot om allerlei (on)zinnige verbanden te leggen die betekenis geven aan de situatie, een verklaring bieden. “Een complottheorie is een streven naar waarheid”, zegt de socioloog. “Al draagt die wel bij aan de verwarring over wat waar is en wat niet.”

Steun Kloptdatwel

Publiciteit Skepsis Congres 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.